rss
logo
 

Malligheid

Buiten, met de camera in handen het weiland in, zijn er gekke bekken te scoren. Maar niet heus, want dieren zijn nooit belachelijk. Paarden hebben geen gevoel van 'hee, ik hoop niet dat ik er gek uitzie', zulk soort hersens hebben ze niet (is wetenschappelijk vastgesteld).

gekkebekken01

En kraaien hebben hun eigen waardigheid, die weten precies waar ze mee bezig zijn. Ben je klaar met je gefotografeer, ja? Dan kan ik verder met in de paardenmest neuzen naar smakelijke kevertjes. Serieuze zaken.

gekkebekken02

Binnen zit de weblogster met de nieuwe Jane Eyre. Wat een onhandig formaat. Dat stond er niet bij, op Amazon, dat die uitgave twee keer zo groot is als nodig is, dat leest evengoed moeilijk in bed. Het Ventje zit er niet mee, zolang ik maar onbeweeglijk op de bank blijf zitten.

gekkebekken04

Ten slotte nog even for the record: gisteren verhuisden we de drie witte kasten uit de eetkamer naar beneden en sleepten daarvoor in de plaats het ladenkastje naar boven. Buitenom. Zware klus, maar een mijlpaal waar ik al maanden mijn zinnen op had gezet. Een veel rustiger beeld zo, en zoveel kastruimte hadden we allang niet meer nodig. Less is more. Verder is bijna alle sneeuw weg. Ik vulde drie flessen met zelfgemaakte toiletreiniger van water en groene zeep (savon noir in het Frans maar in werkelijkheid is hij groen noch zwart, maar goudgeel) om in mijn eentje op het nippertje de opwarming der gehele aarde tegen te houden, en we aten groene kool met rijst en kikkererwten. De kapster voorzag me van een mêche cachée, vast heel milieuonvriendelijk maar een mens moet toch wat. Ik ben nu al een maand verkouden, gelukkig heb ik het weer mee. Regen en wind. Stel je voor, verkouden te zijn terwijl het buiten heerlijk buitenrittenweer is, dat zou pas erg zijn.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR