rss
logo
 

Ont-/be-moedigend

Een logje, tijd voor weer eens een logje. Ja maar wat kan ik zeggen. Het regent. Er hangt mist. Het regent hard en het is mistig tegelijkertijd, ik wist niet eens dat dat kon. Het ratelt en klatert op de carport en op het dak van de boxen. Er gaat niet echt iets fout, tenminste niet hier bij ons (het huis is waterdicht, de paarden Het Ventje en wij zijn gezond), maar in de rest van de wereld is het beeld ontmoedigend en als je aldoor binnen zit vanwege het weer heb je zo een overdosis Trrrump, tsunami's en zelfmoordaanslagen te pakken. Dat internet is een mooi ding maar vroeger had je minder last van al dat nare nieuws want op zondag kwam er toch geen krant, althans voordat die onzalige gratis zondagsadvertentievodden werden uitgevonden, waar ik destijds nog persoonlijk tegen heb geageerd wegens papierverspilling en verzinnieuws (ik heb het nu over de prehistorie; heden ten dage hebben we natuurlijk een nee/nee-sticker). Ook was er toen geen Trrrump, je had wel Johnson en Nixon, gewone rechtdoorzee schurken, maar die waren in elk geval compos mentis. Neem ik aan. Min of meer. Ik kan mij steeds slechter op het nieuws concentreren, na een paar minuten in een wat langer artikel moet ik snel even wat anders doen, een spelletje, stukje online puzzle leggen, kijken of het nog steeds regent (jawel), en dan verder maar weer.

Maar goed. De post bracht boeken. Daar heb ik geen concentratieprobleem bij, een uur of meer ononderbroken lezen in The three emperors (bedankt Wieneke, is interessant) of Evidence-based horsemanship is helemaal geen punt. Er is koffie met panettone en dat maakt wel veel goed.

Verder brachten we een bezoekje aan Le Paul en zijn vrouw, die ook recht hebben op een mooie panettone, bij wijze van bonnes fêtes en bedankt voor weer een jaar hooiopslag in uw grote schuur. Madame zag er weer vief uit, nadat ze een paar maanden geleden in het ziekenhuis nog had gezegd 'och ik ben 86 dat is toch een mooie leeftijd om dood te gaan, dokter'. 'En uw man dan, moet die maar alleen verder?' Een goed inspirerend antwoord blijkbaar want ze zag er nu uit alsof er nog wel een paar jaar vinnigheid inzit. Le Paul zelf is bijna 92 en nog goed bij en ter been. 'On vieillit', zei madame, maar R hield haar voor 'si on ne vieillit pas, c'est pas non plus bon hein' en daar moest ze om lachen. Zelf wenste ik een oudere kennis op facebook per ongeluk 'meilleurs vieux' in plaats van 'voeux', zodat ik haastig het edit-knopje moest hanteren.

boompje

En dan de kerstboom. Dit is hem, dit jaar. Het is veel te nat om er een uit het bos te gaan zagen en zo kan het ook. Sparkle sparkle. We sturen ook geen kerstkaarten behalve aan een enkele heel oude tante, en voor het geval ik niet meer aan loggen toekom voordat het zover is: iedereen fijne liefst droge vrije dagen gewenst, zonder internationale rampen (geen garanties, gewoon een vrome wens), en doorgaan in goede gezondheid.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR