rss
logo
 

Knuttig

Het blijft ijzig waaien. Binnenblijfweer (afgezien van mestruimen water hooi en picotin verstrekken). Dat heeft ook positieve kanten, knusse en nuttige.

Aan de nuttige kant is R begonnen met de uitvoering van zijn project 'de werkplaats reorganiseren'. Alle spullen de garage in, selecteren, de twee nieuwe zelfgebouwde werktafels afmaken en installeren, ladenkasten en rekken verplaatsen, de vloer schoonmaken, weer inruimen, en dat in meerdere etappes. Hij is naar schatting op een derde, dus het kan maar beter nog een paar dagen guur weer blijven.

Aan de knusse kant bleef ik boven en bakte brood en appelflap, maakte linzensoep en salade, veegde stofzuigde dweilde en waste de grote ramen van de entree (aan de binnenkant want het vriest overdag). Ook bracht ik al wat kerstdeco aan, maar de boom halen we pas als het sneeuwt.

Verder knutselde ik mijn achterstallige dasje in elkaar. Dat is heel goed gelukt, en wel, mijlpaal! doordat ik voor het eerst van mijn leven ging zigzaggen. Mijn antieke naaimachien kon dat niet dus ik ook niet, maar wel de hedendaagse naaimachine waarvan R vindt dat die in geen huishouden mag ontbreken (evenmin als de viergatsperforator en het snijapparaat, waarvan ik vroeger het bestaan niet wist, laat staan dat die onmisbaar zijn). Dat dasje had ik tijden geleden gebreid van restanten van eerste kleinkinds peutertruitje (kind is inmiddels 8), maar het krulde om en was te dun dus ik besloot het te voeren (zoals in: 'er een voering in aanbrengen', niet: 'het te eten geven') met een in onbruik geraakte sjaal. Na het gebruikelijke gemopper en enkele normale tegenslagen (verkeerde draadspanning, spoeltje leeg in het zicht van de laatste 10 cm) heb ik nu een twee meter lang warm dasje tegen de gierende oostenwind. Kijk, de voering daar, met zigzagsteek.

dasje

Dat kwam goed van pas toen we gezamenlijk de buitenkerstlampjes uitrolden op de gabions. Vervolgens hing ik nog wat eindejaarssfeerfrustels op aan de carport en R zorgde dat de lampjes op het lichtnet aangesloten raakten. Flonker flonker in de duisternis.

(elke gelijkenis in het bovenstaande met een zuiver traditionele man/vrouw-rolverdeling berust op toeval)


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR