logo
 

Vastleggen

Gisteren voor de contre-haut (of contre-bas, al naar gelang; na wat googlen weet ik eindelijk dat dat in het Nederlands een op- en afsprong heet maar we zijn onderhand aan contre-haut gewend) een pallet spoorbiels besteld. Twintig stuks. Zulke dingen doen wij gewoon alsof het niks is. Vroeger bestelde ik persoonlijk (en velen met mij) nooit zomaar een loeizwaar pakket spoorbiels voor de heb. Ik sta er af en toe verbaasd bij stil. Ze worden maandag geleverd.

Vannacht vroor het vijf graden, zodat we het drinkbakje moesten afkoppelen en een waterton vullen. Zodoende werd ik om zeven uur wakker doordat er luidruchtig met de lege ton gevoetbald werd (Kir is de verdachte maar Gygy stond er ook vlakbij). Opstaan, waterton vullen, hooi verstrekken, naar de fraaie zonsopgang kijken. Mooi. Morgen weer zo bijtijds wakkerworden. Het vriest alweer dus dat zal wel lukken.

kir

Per vandaag zijn het ruïneveld en de overkant winterklaar. Geen foto dit jaar, het web zou even naar die van vorig jaar kunnen kijken maar die is wel misleidend want R maaide in het ruïneveld het beetje wat er te maaien viel aan refus, en hij verspreidde de mest in allebei de weilanden. Rondjes rijden met de sleep kan ik wel maar R is veel beter in machines waarbij gestuurd moet worden en tegelijkertijd wisselende druk uitgevoerd. Plus dat hij harder rijdt.

De paarden brachten de zonnige middag door in de crossbaan, waar ze bezoek kregen van de drie buurmeisjes, die allerlei vragen hadden en meerdere minuten geïnteresseerd naar de antwoorden luisterden, todat er een wesp kwam en ze joelend en druk gebarend naar huis renden.

Vanwege de jacht vandaag en morgen overal om ons heen kunnen we niet het bos in. We overwegen zondag een keer niets te doen. Dat zal niet meevallen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR