logo
 

Van het een komt het ander

De crossbaan heeft al een hele evolutie doorgemaakt. Wat wilden we er achtereenvolgens mee? Laten braakliggen. Een piste aanleggen. Twee boomstammen en een tractorband neerleggen als hindernis. Een paar Extreme Cowboy hindernissen zoals een brug en een wip, net als in Soy, La Comté en Florée. Dat gaat goed, zei Sunshine, misschien kunnen jullie ook een contre-haut maken, zoals in Hatrival.

Mwah, dachten wij, een contre-haut, een contre-haut, da's ook weer zowat. Dat betekent een hoop graafwerk, spoorbielzen en stabilisatiezand, en hoe vaak gebruik je zo'n obstakel nu eigenlijk. Nog maar even niet, we hebben voorlopig projectjes genoeg. Misschien later ooit.

Na de bosrit van zaterdag aten we samen wat bij de Foyer IX. De Canadese logee traint cross country paarden. Terloops meldde zij dat ze in de cross vaak een vierkante contre-haut gebruiken van 12 x 12 feet, dan kun je er van meerdere kanten op- en afspringen. O juist? Jaja.

Geheel los van dat alles werd vanochtend aan de overkant begonnen met het weggraven van de bult zand die daar al anderhalf jaar ligt. Dat zand willen ze kwijt want er komt een huis. R wandelde er naartoe. Zodoende hebben wij nu opeens een hele hoop zand. Wel zeven kuub.

zand01

Tien seconden later was dat zand van de paarden. Keten!

zand02

Je kunt er van alles mee! Graven!

zand03

Bokken, rennen, spelen. En rollen.

zand04

R heeft het contre-haut-tracee van 12x12 feet vanmiddag al uitgegraven. Morgen eropuit voor biels. En dan? Zandscheppen maar.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR