rss
logo
 

Hout

Maandag dinsdag en woensdag waren weer heel warme dagen met wind. Goed weer voor de logeerwas en de zadeldekjeswas maar het gras laten groeien is belangrijker. Komop regen, val eens.

We deden een testbaantje met de klepelmaaier langs de bosrand en dat pakte megagoed uit. Veel en veel makkelijker en sneller dan met de snoeischaar, mits er geen grote stukken hout in de weg liggen. Die moeten met de hand worden weggesleept (door mij). Als het voorwerk gedaan is, is het maaien van de strook waar de omheiningdraad moet komen straks niet veel werk meer.

Woensdag haalden we bij de houthandel planken en balken voor het hindernissen-in-de-crossbaan-project. Note to self: als je bij de N4 aankomt linksafslaan scheelt een hoop omrijden. Zo, dan weten we dat voor een volgende keer. Waarom staan zulke plaatsjes ook niet op kaart of gps, terwijl ze toch heul grote houthandelbedrijven bevatten. Er staan daar ettelijke van deze hallen en buiten liggen nog eens tonnen en tonnen houten palen latten balken bielzen hoogzits hekken panelen hoeklijsten, met vaktechnische namen als voliges, madriers, poûtres en cornières.

hout

Goed vastgesjord kon het materiaal mee naar huis en R heeft alles al op de gewenste lengtes gezaagd.

Nu valt er wat regen, maar het is wel een kwestie van wachten tot de volgende druppel valt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2019 - powered by InR