logo
 

Uitzitten

Het is te warm om te loggen, de muis plakt aan het werkblad en mijn bril zakt van mijn neus. Zweet. Bovendien voeren we weinig logbaars uit. Donderdagavond maakten we wel een rit met twee nieuwe paardenkennissen, een klein meisje op een pittige zwarte pony en haar moeder op een Tinker die niet in galop te krijgen was. Misschien begrijpelijk, met al dat haar in zijn ogen en aan zijn benen vond hij het waarschijnlijk te warm om zich in te spannen. De Semois in wilde hij wel. Aan het eind van de rit van drie uur had ik rugpijn doordat we bijna voortdurend gestapt hadden, normaal zijn onze ritten een stuk afwisselender.

Wat de droogte betreft, we voeren elke dag hooi bij, de eerste rol van eigen land is al op. In het weiland groeit niets meer, het wordt langzaam bruiner, en de struiken in de haag beginnen herfstkleuren te vertonen. 's Avonds als de zon onder is laten we de paarden om de beurt aan het halster grazen op de bospaden achter het huis, waar het gras nog groen en mals is. Dat staat ze beter aan dan de crossbaan, die ze onderhand voor gezien houden.

drukte

Vandaag was er wat drukte bij de boxen omdat Fred drie paarden van Olivier kwam beslaan, Cora, Stracciatella en Kyra. Het is de bedoeling dat zijn kinderen ermee gaan rijden en dus moesten er ijzers onder. Paprika kwam ook mee maar die werd alleen wat bijgevijld. Ga er eerst maar eens een paar keer mee rijden, zei Fred, en daarna bekijken we of zij ook beslagen gaat worden. Wij zijn niet de enigen die twijfels hebben bij de vaardigheden en de vasthoudendheid van de jonge ruiters. Onder het nieuwe dak was het redelijk uit te houden, ook als Fred zijn oventje aan had staan.

De hele ochtend en de halve middag gingen ermee heen (een uur per paard). Onze eigen dieren liepen onderwijl aan de overkant, wat ze beviel want daar staat nog wel gras, maar ook daar was het heet. Met zijn vijven passen ze in elk geval wel in de drie schuilstallen. Het was de eerste keer dat ze dat uitprobeerden.

Verder zitten we de droogte maar uit met zijn allen. Augustus ziet er net zo uit als juli en het eind is nog niet in zicht.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR