logo
 

Zwemzwemzwem

Woensdag paardenzwemdag. Veel te heet nu voor een uitvoerig logje. Kort samengevat. Titan Jay en Harissa hebben voor het eerst van hun leven gezwommen en ook voor ons was het een primeur. In een zandgat aan de Maas in Noord-Frankrijk, net achter het bordje 'verboden te zwemmen en te varen'. Het bedrijf dat daar pleegt te graven is kennelijk met bouwvak. 's Ochtends waren er heel weinig mensen, 's middags wat meer maar die plas is groot genoeg.

De paarden hadden algauw door dat in het water rondhangen behoorlijk prettig is. Niet koud, niet lauw, net lekker. Ze wilden er graag in, telkens opnieuw.

mouzay01

We bleven een paar uur spelen en zwemmen. Een paard is normaal al glad als je er zonder zadel opklimt, maar nat is het gladder dan glad. Toch kun je best op hun rug gaan staan met sportschoenen aan. Bij het zwemmen biedt de rijring beter houvast dan een pluk manen, daar grijp je snel aan mis.

mouzay02

Het enige nadeel van dit uitje is dat het een uur rijden met de trailer is. Om dat te compenseren gaan we vanavond met de paarden naar de Semois, lekker dichtbij. Als ze nu maar niet denken dat ze daar ook in kunnen zwemmen. Plat op hun zij liggend worden ze nog niet eens half nat bij de huidige waterstand.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR