logo
 

Hooi

Het is droog. Droog. Droog. Droog. En het blijft nog een hele tijd Droog. We vullen de drinkwaterbak meerdere keren per dag bij, niet te vol want als een van de schatjes er een poot in steekt om eens lekker te spartelen dan drinkt niemand er meer van. We gebruiken dat water dan voor de jonge boompjes in de tuin maar de paardendrinkbak mag natuurlijk nooit leeg zijn. En we voeren sinds gisteren een baal hooi per dag bij het beetje verdorde stekels dat de paarden toch nog in het uitgedroogde gras weten te vinden. Zo nodig twee balen. Of drie. En dat midden in de zomer, nog nooit vertoond.

Gelukkig hebben we hooi genoeg. R maakte er een foto van. De stapel die de hulptroepen hebben gemaakt is niet zo netjes als wanneer we zelf stapelen maar het is in elk geval veel: 800 balen en drie rollen.

hooi

In goed overleg besloten we verder dat de volgende logees beter een keer kunnen komen als het normaal weer is, of in elk geval normaler. Van paardjerijden komt met die hitte en de vliegen toch niets en op het kinderspeelplaatsje, zelfs al ligt dat in het bos, worden ze ook gebraden.

Maar morgen gaan we dus wel zwemmen met de paarden. Het is een eind rijden dus we hopen dat het niet te druk is op dat strandje.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR