logo
 

Communiqué van de dag

Wat deden we zondag ook alweer, o ja, het was zo'n fijne regendag die wij hard nodig hadden voor a) het weidegras, b) de tuin en c) onszelf want als het regent gaan wij niet buiten weer een of ander reuzenkarwei aanpakken en wij hadden juist een beetje rust nodig. Benjamin zou met Paprika komen longeren maar het regende. Behalve nat was het ook koud, zodat het niet gek was om tijdens het kijken naar Boerzoektvrouw 's avonds lekker de houtkachel aan te hebben. Zo'n dag was zondag.

Vandaag besteedden we de ochtend aan een hele hoop organisatorisch getelefoneer en gedoe in verband met de inseminatie van Harissa. Het lijkt nu in elk geval in rond. Morgen brengen (letterlijk).

En 's middags stortten wij ons op het graafproject aan de overkant. Omdat daar een schuilstal bijkomt, moet het grondoppervlak daarvan worden uitgegraven en fundering gelegd. Die box moet namelijk ook weer waterpas staan. Waarom eigenlijk? Daarom. Dat is nu eenmaal zo met boxen.

zoden

En omdat we dan een hoop graszoden over hebben, kunnen die mooi tegen het hellinkje worden geplakt achter de boxen, dat dreigt in te zakken als het eens langdurig regent. Het dijkprincipe, al die graswortels houden de grond beter vast. De zoden die over waren, legden we op de grens tussen het achterveld en de tuin. Alles bij elkaar een best werk.

Aan het eind van de dag kwam Olivier met de tractor twee boomstammen brengen die wij willen gebruiken in de crossbaan. Hij wilde ze wel op de bestemde plek leggen maar verloor er onderweg een. Die leggen wij dan wel op zijn plaats met onze trekker, als we een keer tijd hebben. Ons leven is weer niet bepaald saai.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR