logo
 

Gevarieerd leven

Ik zal even snel noteren wat er vandaag allemaal voorviel. Voor ik het vergeet. 's Ochtends kwam een grote bosbouwtractor het kerstbomenveld aan de overkant (onderhand voor de derde keer) snipperen. Het ziet er nu uit als een veld potgrond daar. Ook moesten er foto's en een filmpje worden gemaakt van het longeren der beide veulens waarbij de longeerders (R en J te A, thans te S) allebei een helm droegen. Malligheid, maar ondanks het machinegeronk op de achtergrond is de reportage gelukt.

Na het eten vertrokken de longeerders (nu zonder helm) naar het containerpark met een hoop lege kunstmestzakken en ze waren nog niet weg of daar kwam Benjamin aanwandelen met Paprika aan een touw(-tje). Hij is gek op dat dier maar moet alles nog leren.

paprika

Om te beginnen hoe een touwhalster moet worden vastgeknoopt. Daarna longeerden we haar zonder poespas, met en zonder longeerlijn, en deden grondoefeningen. Toen R weer thuiskwam, knipte en vijlde hij de hoeven bij, dat was net als laatst dringend nodig. Met de schaar werd het bridlepath vrijgemaakt en ik knipte 12 cm van de staart af. We maakten nog een wondje aan het rechtervoorbeen schoon en ontsmetten het met betadine. Verder kreeg de jongeman een groot aantal adviezen over zich heen, we zullen zien wat hij daarvan onthoudt (en/of mee doet). Dat was dat.

Tijd voor thee, paardenvoeren en mijn dagelijkse fietstrainingsrondje, maar dat laatste werd onderbroken doordat ik de paardentandarts tegenkwam, die wilde komen praten over seks. Nou ja, over de technische aspecten van de dekking van Harissa, binnenkort. Hij is namelijk de eigenaar van de uitverkoren hengst. Daarbij bleek Harissa een hele sjieke afstamming te hebben, ik had nooit veel aandacht aan haar papieren besteed want Harissa is een fijn paard en dat is het belangrijkste, maar het was toch leuk om erachter te komen dat ze bepaald niet van de straat is. Wordt vervolgd.

Onderwijl dreunde er nog een puttertje tegen het raam, dat na een poosje bijkomen in het bekende katveilige kartonnen doosje weer op eigen gelegenheid kon wegvliegen. Zo is het leven op het platteland: niet saai.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR