rss
logo
 

Nog niet

Eigenlijk heb ik veel zin in Grote Schoonmaak, maar het kan nog niet. Daarvoor moeten alle ramen open, spullen naar buiten, soppen ragen dweilen schrobben woeden. Hoekjes, gaatjes, randjes. Maar buien afgewisseld met zon, dat is een ongunstige situatie. Met zon zie je wel dat de ramen aan een wasbeurt toe zijn maar een minuut later plenst het alweer. In arren moede nam ik binnen alle plinten af met een doekje, dat werd hoog tijd en het verschil is duidelijk te zien voor wie daar oog voor heeft (uitsluitend ikzelf).

's Ochtends haalde ik de vogelvoerhuisjes binnen. Er zijn geen mezenbolletjes meer in de winkel want de klant moest vorige week al aan de paaseitjes (behalve deze twee klanten want we hebben er dit jaar geeneen in huis gehad). Het is wel jammer dat we nu aan het ontbijt niet meer naar het af-en-aangevlieg van mezen vinken en ... euh nog meer mezen kunnen kijken. Nestelen doen ze nog niet.

Ook knipte ik alle siergrassen in de achter- en zijtuin vlakbij de grond af, een heel karwei. Dat moet, anders groeit het nieuwe gras straks niet goed uit de oude pollen maar de tuin is nu wel een kale boel. De sneeuwklokjes zijn uitgebloeid en de narcissen nog niet open. De vlier zit vol knoppen maar dat is al twee weken zo en er zit weinig vooruitgang in.

nogniet

De paarden beginnen hun winterhaar te verliezen maar nog niet met heel grote vlokken tegelijk. Harissa, die altijd de laatste is, is nog echt wollig. Het is de periode van Nog Niet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2019 - powered by InR