rss
logo
 

Faits divers

We loggen om het een en ander te onthouden. Maandag. Hooi gehaald, er ligt nu nog voor vier karretjes, net genoeg waarschijnlijk en anders springt Olivier wel bij.

Het was een mooie dag, met voorspelling van regen in de komende dagen, dus: kalk strooien aan de overkant. R haalde 1000 kg bij de 400 kg die over was van het najaar en reed uit bij niet al te veel wind. Binnenkort nog kunstmest daar en dan ligt dat land er weer goed bij.

In het aangrenzende veld kwam een trekker van de kerstbomenplantersfirma de omheiningpalen in de grond drukken. Dat schiet lekker op, zo'n trekker. Hij zet een paal overeind, drukt, tagadagadaga, en de paal staat. Volgende paal. Als wij nog eens wat te omheinen hebben, wil ik ook zo'n trekker. Vandaag dinsdag rolde een speciaal toegerust trekkertje er het gaas tegenaan, de paarden schrokken telkens van het geluid dat het schietpistool maakte dat er de krammen injoeg. Er komen Nordmanns op dat terrein, sjieke kerstbomen, die goed beschermd worden tegen allerlei kerstboometend wild, en die maximaal tien jaar mogen blijven staan. Na vier jaar zijn de eerste klaar voor de verkoop.

gadget

Verder was ik vorige week vergeten vast te leggen dat onze oude vriend Gadget overleden is, 25 jaar oud. De foto is van zes jaar geleden. Een vriendelijke en beleefde Quarter, met wie wij onze eerste westernavonturen meemaakten. Hij deed altijd keurig wat je van hem vroeg. Als er een paardenhemel bestond, zou hij daar nu zeker in ronddraven, zonder artrose of kortademigheid. Bye bye Gadget.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR