rss
logo
 

Voorjaarspret

Een afwisselende week, alles bij elkaar. Maandag herinneren we ons al niet meer, te lang geleden, dinsdag vijf uur in de auto heen en terug naar Vlaanderen naar de boxenbouwer, woensdag voorjaar, donderdag wintersneeuw, vrijdagochtend was alles alweer groen en dacht ik alvast even de weidepaaltjes te tellen om te zien of we er genoeg hadden om een stuk van de crossbaan af te zetten zodat de paarden daar af en toe eens lekker kunnen rondscharrelen, en voor ik het wist had R die paaltjes er al ingeslagen, hadden we draad getrokken en de paarden door het hekje erin gelaten, dit alles nog voor de koffie.

We namen plaats in het midden, op de tractorband, om een oogje in het zeil te houden voor het geval de paarden zich op een of andere manier in de nesten zouden werken. Eerst moesten er een paar rondjes gerend worden om te zien tot waar hun nieuwe territorium reikte. De crossbaan werd meteen flink omgeploegd en we konden vaststellen dat daar prima schuin door de bochten gegaloppeerd kan worden, ook met vijf paarden tegelijk. Dan weten we dat voor als we daar zelf ook eens zin in hebben.

crossbaan01

Daarna was het knabbelen en scharrelen, hier een takje, daar een grasje, ginds een topje van de frambozenstruiken. Precies de manier waarop paarden van nature en in het wild voedsel zoeken. Een plezier om ze bezig te zien.

Na een paar uur kwamen ze uit zichzelf weer naar de boxen. Hooi eten, water drinken, uitrusten. Zaterdag hetzelfde patroon. Juist nu iedereen onderhand genoeg heeft van winterhooi maar het voorjaarsgras nog niet gegroeid is, is dit een fijne afwisseling voor ze.

crossbaan02

En het is er goed rusten. Loungen. Rieleksen. Chillen. Genieten.

crossbaan03

Voor man en paard.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR