rss
logo
 

Toch maar goed

Gistermiddag sleepte ik twee stoeltjes het terras op om buiten te kunnen theedrinken. 's Ochtends zat koffie op het terrasje bij de roundpen er niet in vanwege de harde oostenwind, maar in de luwte van het huis, aan de ruïnekant, was het lekker zitten. Een beetje te warm bijna, in de voorjaarszon.

Dus het voorjaar hebben we gehad. Vandaag verse sneeuw. Toch maar goed dat R bij de boodschappen nog een voorraadje mezenbolletjes en zaad had meegebracht.

winteragain

We ruimden sneeuw voor de boxen. Toemaarweer. Maar misschien wel voor de allerlaatste keer, niet alleen dit jaar maar voor altijd. Na deze winter van regen regen regen en sneeuw hebben we het besluit genomen: we gaan de betonplaat overkappen. We zijn het dweilen beu en het ziet ernaar uit dat het klimaat elk jaar natter wordt dus het loont de moeite.

Er komt een nieuw groter dak op de boxen over de hele betonplaat heen. Geen blankstaand beton meer en 's zomers een grotendeels vliegjes- en dazenvrije schuilplaats voor de paarden. Fred zal ook blij zijn dat hij droog de paarden kan beslaan. Ook is het goed voor de werkgelegenheid in de boxenbouwersbranche. Win/win dus.

Onderweg naar de boxenbouwer bedachten we bovendien dat we het oude dak mooi aan de overkant op de schuilstallen kunnen hergebruiken. Het dak dat daar op ligt, is niet geïsoleerd dus warm in de zomer. En als we dan toch bezig zijn kan er ook meteen een derde schuilstal komen. Dak genoeg, en twee stallen voor vijf paarden was aan de krappe kant.

Er zijn wel twee nadelen. Als het nieuwe dak erop ligt moet de hele elektrische installatie opnieuw en ook de regenpijpen, zowel bij de boxen als bij de schuilstallen, alsof we niets te doen hadden deze zomer. En verder waren we van plan nestplanken voor de zwaluwen op te hangen in de boxen maar dan zouden ze begin juni opeens hun dak boven het hoofd kwijt raken, dus zullen ze zich dit jaar moeten behelpen met het tractorschuurtje.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR