rss
logo
 

"Relaxen, zei ik, maar ik had kunnen weten dat daar toch niets van terecht zou komen" ...

... want zondag besteedden we aan het verder vrijmaken van een nieuw pad achter het huis langs de pasgeplante sparretjes, zodat we meer dan één uitgang vanaf ons terrein hebben. De sparretjeseigenaar heeft wel gezegd dat we best tussen zijn boompjes door mogen met de paarden maar dat vinden we toch wat link. Eén pas te veel opzij en zo'n miniboompje wordt per ongeluk geplet en een hapje van de top is ook genomen voordat wij kunnen ingrijpen.

Vrijdag had R al een begin gemaakt met zagen en snoeien, en zondag ging hij gewoon verder. Hij heeft vaker met dat bijltje gehakt en de schop gehanteerd om de wortelstronken uit te graven. Ik bestreed nog wat bramen, daar heb ik altijd genoeg mee te doen.

Maandagmiddag kwam Fred in de stromende regen Titan Jay en Harissa beslaan. Hij zette zijn busje zo dicht mogelijk tegen de boxen aan om zijn gereedschap nog een beetje droog te houden en het beslaan gebeurde in een box, maar dat is wel behelpen. Er is verlichting maar hij heeft dan toch een koplamp nodig om genoeg te kunnen zien. Harissa's hoeven zijn weer helemaal in orde na zes maanden onbeslagen rondlopen en bij de andere twee ligt er nu weer gewoon beslag onder, zonder sneeuwzooltjes. Vorig jaar hebben we er veel plezier van gehad maar deze winter hadden ze die net zo goed niet kunnen hebben, aangezien we door de regen de kou het ijs en de ijzige wind nauwelijks hebben gereden, maar dat is aan het begin van het seizoen nu eenmaal niet te voorspellen.

Vandaag lijkt het even op een echte lentedag als je de wind niet meerekent. Veel vogelgefluit, koffie en lunch op het roundpenterrasje, sneeuwklokjes. Bladeren harken achter de boxen, waar het anders eeuwig vochtig blijft. De komende dagen gaat het alweer regenen. We zijn serieus aan het denken over een dak bij de boxen dat de hele betonplaat overspant, zodat die niet steeds blank komt te staan, we blijven maar dweilen. Een reuzenproject, maar als het klimaat zo blijft als dit jaar zijn we straks nog blij dat we het gedaan hebben. Is in beraad.

soy07

Ik was vergeten een foto te plaatsen van het eind van de hindernistraining van zaterdag. De paarden grepen toen in elk geval hun kans. Relaxen moet je doen zodra de gelegenheid zich voordoet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR