logo
 

Soy

Zaterdag, zaterdag, wat deden we zaterdag ook alweer. O ja, we reden naar Soy voor de oefendag Extreme Cowboy hindernissen. In de binnenmanege had ik voor de aardigheid mijn gps-horloge een tijdlang aangezet. Wat we die dag presteerden is dus objectief vastgelegd. Niet echt, want we waren de hele middag bezig maar na 40 minuten leek het mij wel genoeg met die registratie.

soy01

Voor onze zes paarden en zeven ruiters stonden en lagen diverse uitdagingen klaar. De paarden vonden het wel spannend in het begin.

soy02

De wipwap had als extra moeilijkheid een losliggende en opwippende plank maar Jay werd hem de baas, na aandringen door Sunshine. We gaan zelf ook zoiets maken voor thuis in de crossbaan, maar dan zonder loslatende planken.

soy03

Titan vond het allemaal best moeilijk, ook al door de geluiden, het gedoe van de andere paarden en de druk die op hem werd uitgeoefend. Tussen twee dichtbij elkaar staande vaten doorlopen ging nog het best aan de hand.

soy04

Voor Jay waren de slierten ook niet vanzelfsprekend. Zijwaarts erdoor met de ogen dicht, dat ging beter dan zomaar rechtuit.

soy05

Daarentegen is een grote lap over haar hoofd voor Jay geen enkel punt, ook niet als het de vlag is van een vreemde mogendheid. Dat was lang geleden al zo met de paraplu. Niks aan de hand.

soy06

Het was een leuke en leerzame dag. Maar wat komt er allemaal bij kijken vooraf, niet normaal. Vrijdag sopte ik de trailer af, R monteerde er provisorisch de camera in, controleerde de bandenspanning, we checkten de verlichting en laadden zadels en tuig in de auto. Dankzij de camera konden we constateren dat Jay al een minuut na vertrek haar hoofd onder de voorbar verstopte, dus konden we meteen ingrijpen. Vroeger moesten we onderweg af en toe stoppen, uitstappen en gaan kijken of alles nog in orde was. Ik kan die camera al absoluut niet meer missen.

Het was een uur rijden over slechte binnenweggetjes en de paarden raakten behoorlijk bezweet en door elkaar geschud. Tegen 20.00 uur waren we thuis, in het donker Titan en Jay uitladen en onder de zweetdeken zetten, alle paarden hooi graan en water verstrekken, mestruimen en zelf wat te eten zien te krijgen. Zondag de trailer schoonmaken en op zijn plaats zetten. Wat ga je verder vandaag doen, vroeg R. Relaxen, zei ik, maar ik had kunnen weten dat daar toch niets van terecht zou komen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR