rss
logo
 

Een belangrijke dag

Een enorme mijlpaal in ons leven is bereikt (voor een bepaalde definitie van 'mijlpaal'). Op een en dezelfde dag ontvingen wij per post (ongevraagd) een overzicht van de prijzen en faciliteiten van bejaarden- en verzorgingshuizen in en rond Brussel én we installeerden de vernieuwbouwde vogelvoerhuisjes.

vogelhuisjes01

De lijst verdween linea recta in de oudpapiermand, en de huisjes werden per direct in gebruik genomen door het af en aan vliegende mezenvolk. Druk dat het er is, drukdrukdruk.

vogelhuisjes

Dit model bevalt ze duidelijk stukken beter dan het silomodel. Mooi open en toch uit de wind, het voer blijft droog en ligt niet te schimmelen, de landingsstokjes zijn precies afgestemd op kleine vogelpootjes, en kraaien passen er niet in. Aan de haakjes kunnen mezenbolletjes worden opgehangen. De merels profiteren van het voer dat op de grond wordt gemorst. Er is over nagedacht. En tussen het paardrijden en mestruimen door hebben wij gepensioneerden er plezier in om ernaar te kijken. Prachtig. Het is eigenlijk net zoiets als geraniums om achter te zitten, maar dan 's winters.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR