rss
logo
 

Actief dagje

Eindelijk genoeg sneeuw, niet overdreven maar wel een laagje waar je wat aan hebt. Geen zon maar wel droog. Om te beginnen leverden we de twee kindersleetjes die ongebruikt in het pomphuis lagen bij Timéo af, daar de kleinkinderen waarschijnlijk niet klein meer zijn tegen de tijd dat ze een keer hier zijn terwijl het sleeweer is. Nu kan Tim zich ermee vermaken met zijn vriendjes op Les Trois Bosses. Woensdagmiddag vrij van school, we zagen ze in de verte bezig toen we gingen rijden.

Daarna klikten we de skis onder. Eerst even oefenen in het weiland aan de overkant, je moet er elk jaar weer even inkomen. Het leukste is skiën in het land bij de paarden maar dat is eigenlijk veel te hobbelig. Onze eigen drie kijken er al niet meer van op als er een skier op ze af komt, maar de veulens vonden het nog wel spannend en wilden aan de latten en stokken knabbelen.

alweersneeuw

Daarna in de nieuwe crossbaan, die is mooi vlak, dat ging prima. En ten slotte naar beneden richting beekje, daar was de sneeuw al flink gesmolten. Note to self: volgende keer kniebandages om, die stenen zijn hard als je niet op tijd weet te remmen. De ideale 30 centimeter sneeuwstootkussen is nu eenmaal nog niet bereikt.

Na de lunch reden we een eind, dat ging goed met de sneeuwschoenen die Fred bij Titan en Jay onder de ijzers heeft gelegd. Geen sneeuwklonters onder de hoeven. Het was mooi in het bos en we kwamen weer niemand tegen. Onder het sneeuwlaagje was er nog wel veel modder, deels bevroren en deels zacht. In galop achter Titan vlogen me de kluiten om de oren.

alweersneeuw02

Onderweg was Jay nog een keer heldhaftig. Er lag een boom met veel takken over het pad. Ze aarzelde wel even en wilde eigenlijk liever gewoon omhoog de berm in springen en het probleem omzeilen, maar ik wist haar toch door de takkenhoop heen te drukken. Dapper dier. Trots op haar. Thuis zetten we ze een halfuurtje onder de fleecedeken om op te drogen in een box met hooi, en wij ruimden mest, zadels en tuig op. Daarna een kopje thee om weer warm te worden.

Dat noem ik nu een mooie dag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR