rss
logo
 

Winter 2.0

Kijk eens aan, de winter is toch nog niet helemaal afgelopen. Er viel 5 cm vannacht en toen was het rond het vriespunt maar nu overdag daalt de temperatuur verder. R liet de waterreservoirs leeglopen en dat ging nog maar net, eerst moest hij de kraan ontdooien. De paarden vinden sneeuw stukken leuker dan andere neerslagsoorten. Lekker rollen, rennen en spelen. Veel beter dan regen, al komt het uiteindelijk op hetzelfde neer en moet het smeltwater straks allemaal weer de Vierre in stromen.

alweersneeuw

Sneeuw is ook zoveel mooier, vooral als er drie seconden een zonnetje doorkomt. Meer dan even om een wolk piepen zit er deze keer blijkbaar weer niet in maar die drie seconden hebben we dan toch gehad. Verder giert er een gure oostenwind.

alweersneeuw02

Gisteravond deden we nog een ontdekking. Ik maakte knolselderijstamppot, echte winterkost. Terwijl ik de groente kleinsneed, ging R de paarden voeren, Hier, zei ik, neem een paar stukjes mee en kijk of de paarden die lusten, dit hebben ze vast nog nooit gehad. Dat was zo, ze moesten er allevijf eerst even van proeven, maar nadat ze het eerste stukje hadden opgepeuzeld kwamen ze en bloc op hem af voor meer. Dat was lekker zeg! Mjamm njam.

Natuurlijk hadden we dat kunnen weten. Dat spul heet niet voor niets KNOLselderij.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR