rss
logo
 

Naar weer

Het blijft maar nat. Regen sneeuw motregen wind regen. Wisselvallig wordt dat genoemd, maar onderhand voel ik meer voor de term 'constant'. Het weiland is definitief in een modderpoel veranderd. Dagelijks ettelijke keren de betonplaat dweilen en de goot schoonvegen is routine geworden. Voor de paarden is er weinig te beleven, ze hangen wat rond bij de boxen, rollen af en toe eens in de modder en galopperen een rondje als ze denken dat daar aanleiding voor is (beweging in de bosrand; een mens? monsters? meestal is het gewoon een kat).

nat

Zaterdag was het droog en maakten we meteen een flinke bosrit. Profiteren! Slechts 16 km en daar deden we drie uur over. De bodem was soppig en er waren wat grote sparren schuin over ons pad gevallen. Ik dacht dat Jay daar wel onderdoor zou passen als ik afstapte, maar ze bleef er met haar zadelknop achter haken. Dat was wel even spannend (help! ik zit vast!) maar toen ik het vroeg boog ze keurig haar hoofd en stapte achteruit. Geen paniek. Dat zou wel anders zijn geweest als onze paarden geen goede training hadden gekregen.

Titan stapte erover op het laagste punt maar bezeerde daarbij een been, zo sneu, dan staat hij naar je te kijken met dat been een beetje omhoog. Gelukkig was er geen wond en hij heeft er ook niets aan overgehouden, maar hij moest natuurlijk wel extra vertroeteld worden.

Tot slot moet ik vastleggen dat onze vogelvoerhuisjes, waar zo goed over was nagedacht, niet op zoveel vocht berekend zijn. We gaan ze dus verbouwen. Geen silomodel meer, waar het vogelzaad maar klef en snottig in wordt zodat de mezen het niet blieven, maar een meer open traditioneel plankje-met-dak waar iedere dag schoon zaad in kan. Room service.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR