rss
logo
 

Huiselijkheden

Alweer over het weer, ja, het is ook nogal eh, ... aanwezig. Neerslag neerslag neerslag. Goed dat we hoog liggen, de Vierre is al in pré-alerte de crue. We laten het niet graag op de laatste baal aankomen maar door dit soort taferelen heen kun je toch geen vracht hooi gaan halen? We hebben nog respijt tot morgenochtend maar dan moet het, weer of geen weer, glad of niet glad, nat of niet nat, want dan is het hooischuurtje leeg. Op. Ho hooi. Le-dig.

wintergenoegens03

Intussen zitten we binnen, onderbroken door mest- en voerexercities. Gisteren ondernamen we toen het even droog was een expeditie naar het land van Olivier om een kijkje te nemen bij Cap, dat was alweer lang geleden. Het is al een heel dametje, volgende week een jaar oud, en heel vriendelijk. Ze loopt daar samen met Paprika, Stracciatella, Kyra, Ondine en haar veulen en de oude Cora. Blubber tot de knie vlakbij de hooiruiven. Als wij geen boxen hadden zouden onze paarden er ook zo aan toe zijn.

Binnen is het verder een kwestie van snuiten en hoesten. Aan pc-programmaatjes sleutelen. Het Ventje buiten- en al heel snel weer binnenlaten. Breien, linzensoep koken en kokosrotsjes bakken.

Het is ook geen weer om een kerstboom uit het bos te gaan halen maar dat is nog niet nijpend. Ach. Het kon erger.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR