rss
logo
 

Roem

Even joelen. Na afloop van het seizoen stelt de GEPL via een formidabele formule een ranking op en deelt prijzen uit per challenge. Harissa en ik hadden het goed gedaan want hee: de 115e plaats in de nationale ranking! Van alle Belgen! O nee, van alle Walen, o nee toch niet, van alle bij de GEPL aangesloten enduranceruiters, dat zijn er 211. Desalniettemin. Het gaat niet om de knikkers en Harissa en ik hebben plezier gehad in de wedstrijden (behalve dan die ene), maar dit is toch leuk.

roem02

De challenges waren nog leuker want daarvoor moesten we een eind voorbij Luik door sneeuw en mist om de prijs in ontvangst te nemen. Na de prijsuitreiking met zijn allen (ook springruiters, dressuur, mennen en eventing) eten, waarbij de eerste gang om 22.15 uur op tafel kwam en het dessert op was tegen middernacht. Volhouders, die Waalse ruiters, de meesten hoefden daarna weliswaar niet nog anderhalf uur de weg op naar huis zoals wij. Dat heb je als je in een uithoek woont.

roem03

Op het podium met een beker en een cadeau (lokale biertjes). Het was een gala-avond, vandaar de feesttenues (spijkerbroeken, maar met schoon T-shirt).

roem01

Dat had je 20 jaar geleden niet kunnen bedenken, zei R, dat je in 2017 in een zaal met 230 Franstalige Belgen die allemaal tegelijk praten aan de maaltijd zou zitten met een kwalificatie voor 60 km in je zak. Daar had hij gelijk in. Dat zou ik zelfs een jaar geleden niet gedacht hebben, toen ik me opgaf voor de endurance-kennismakingsdag. Het was leuk. Op naar 2018. Harissa wil altijd wel rennen en R wil nog wel (minstens) een wedstrijd groomen. Hoera. Zonder groom geen roem. Hij is een held.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR