rss
logo
 

Splitsen

Het is toch wat met dat weer. Regen en wind heel de dag, binnenzitten, buiten mest ruimen en hooi voeren. De paarden hangen rond bij de boxen en Het Ventje wil dringend naar buiten via de garagedeur miauw-miauw-doe-open-vlug-crisis, rent om het huis heen en wil dan dringend naar binnen via de keukendeur miauw-miauw-doe-open-vlug-crisis. Dat houdt ons van de straat, waar het hemelwater in twee snelle beekjes richting dal stroomt.

Gelukkig was het zondag droog toen Gygy voor de tweede keer het zadel op kreeg, deze keer zonder bokken. We bespraken het leerprogramma met Sunshine: stap draf en galop met zadel, opzadelen op de betonplaat, pivots naar rechts, achterwaarts gaan, vertrekken in draf aan de hand, kortom alle showmanshiponderdelen, en ten slotte trailerladen maar dan zijn we een jaar verder, of meer.

Ik veegde en dweilde het huis, waarin Scotch zand en herfstblaadjes had achtergelaten en Het Ventje de gebruikelijke haren en modderpootjes, en R deed de boodschappen. De koerier bezorgde de halstertouwhaken en R zette zich aan het touwsplitsen.

splitsen

De hedendaagse touwsplitser heeft natuurlijk geen oude zeerob bij de hand die hem die kunst kan leren maar YouTube weet er evenveel van. Een werkje voor de lange winteravonden, terwijl het toch pas herfst is. Dit is het eerste resultaat, knap hè. Het vraagt geduld en nauwkeurigheid, reden waarom ik er niet eens aan zou beginnen. Bovendien is één kundige touwsplitser per huishouden voldoende, vinden wij.

splitsen01

En nu wordt het alweer donker, om 16.48 uur.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR