rss
logo
 

Oewoewoeeeew ...

Raad de plaat. Langzaam naar beneden scrollen en niet stiekem alvast onderaan kijken. Wat zien we hier. Het zou een op het strand aangespoelde walvis kunnen zijn. Of een expressionistisch schilderij. Misschien wel een expressionistisch schilderij van een aangespoelde walvis. Of een deelopname door de HiRISE orbital camera van Vallis Marineris op Mars. Mis!

gygywolf01

Ik zal een hint geven. Kijk, de titel van het logje. Oewoewoeeeew. Wolvengehuil toch? Dan is het zeker een deel van het stoffelijk overschot van de eerste en enige in Nederland gesignaleerde wolf, aangereden langs de snelweg? Nee. De enige link met de wolf is de naam 'wolfstanden'. Verder helemaal geen verband.

gygywolf02

Kortom. Vanochtend kwam de paardentandarts om Gygys wolfstanden te verwijderen. Bij Jay en Harissa is het op wat latere leeftijd gebeurd, ook zonder problemen. Het lijkt misschien of het dier door drie personen en een ijzeren beugel in bedwang moet worden gehouden maar in werkelijkheid is het een heel kalme aangelegenheid. Gygy heeft een 'roesje' waadoor ze nog wel kan staan maar verder alles langs zich heen laat gaan. Het touw dient om haar hoofd omhoog te houden terwijl de tandarts de tandjes eruittikt met het zware hamertje, en de beugel om het operatiegebied bereikbaar te houden.

gygywolf03

Het resultaat. Kleine dingetjes zijn het maar. Nog even goed de mond uitspoelen met de grote spuit en dan maar weer langzaam bijkomen.

gygywolf04

Nog een beetje duf, dekentje op om niet af te koelen, en na een uurtje weer kalm de wei in samen met Kir, die tijdens de hele operatie in de box ernaast heeft gestaan bij wijze van geruststellend gezelschap, al denk ik niet dat Gygy daar veel van heeft meegekregen. Algauw werd het eerste mondje gras naarbinnengewerkt. Drafje, galopje, de eerste twee weken geen bit in (al wordt daar in dit stadium sowieso nog geen druk op uitgeoefend), en dat was het dan. Wolfstanden, verwijderd zonder gehuil.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR