rss
logo
 

Projectje

Today was de first day of the rest of Gygy's life: voor het eerst een zadel op. (Niet om binnenkort bereden te worden, haast ik mij te zeggen voordat de paardenkenner luidkeels bezwaar begint te maken; dat duurt nog wel een jaar of twee, het is alleen de eerste kennismaking met 'er ligt iets op de rug'). Een hele gebeurtenis in het jonge paardenleven en ze liet het niet onopgemerkt voorbijgaan.

De happening werd goed voorbereid doordat alle spullen vooraf waren klaargezet en gelegd, Vince was met Sunshine meegekomen als cameraman, en natuurlijk was er een hele serie voorbereidend grondwerk aan voorafgegaan, zodat Gygy bijvoorbeeld netjes stilstaat en voorwaarts gaat al naargelang dat gewenst is.

Het was ook een primeur voor R, want aan hem de eer: hij mocht het doen. Sunshine was wel stand-by maar hij had de longeerlijn in handen. In zijn linkerhand. Met zijn andere hand legde hij de dekjes op de rug, en hij kan ook met één hand het zadel erop zwiepen, wat mij niet zou lukken, de westernzadels zijn veel te zwaar voor mijn spierballetjes. Daarna de singel. Met zijn derde hand ..., o wacht. Dan moet de longeerlijn even tussen de knieën want voor het vastgespen zijn toch echt twee handen nodig. Goed dat Gygy geleerd heeft om netjes stil te staan. Oké. So far, so good. Voorwaarts! Ik verwachtte weinig spektakel, want op het hoofdstel met bit had ze vorige week ook niet bar heftig gereageerd. Maar haha.

bok

Het zijn screenshotjes uit het filmpje dat Vince heeft gemaakt dus niet erg scherp, maar het geeft de situatie aardig weer. Ze bokte twee rondjes en dat deed ze met overgave.

bokbok

Daarna was het over. De komende tijd nog een paar keer het zadel erop, een paar wandelingetjes in het bos ermee en daarna kan ze er de hele winter over nadenken. Het volgende projectje: dezelfde procedure met Kir.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR