rss
logo
 

Regen buien en gedruppel

Wat doen we op zo'n regendag. Er is appeltaart, die had ik eerder deze week al gebakken toen het ook al regende. Het nieuwe hek in het achterveld is bijna afgekomen in de dagen tussen de buien door. De hoofdstellen zijn in de olie gezet en in de sellerie in huis opgehangen zodat ze niet groen gaan uitslaan van het vocht. We spelen spelletjes op de pc, maar het is oppassen daardoor niet te gaar te worden.

regen

Toch maar even naar buiten dan, en ziedaar: aan de overkant lag de onderdraad eruit. Gebroken. Die dunne onderdraad heeft vijf jaar dienst gedaan en het is mooi geweest met hem. We rolden hem op in een paar flinke kluwens om weg te gooien en legden er nieuw dikker draad in. Terwijl we de haspel afrolden, stampten en sprongen de paarden met zijn allen om ons heen want als we met de draad bezig zijn betekent dat volgens hen dat ze er een strook gras bijkrijgen. Om niet al te erg door ze in de nek gehijgd te worden bij ons werk besloten we ter plekke om ze gewoon het hele resterende stuk erbij te geven. Dat weiland loopt toch al op zijn eind en dan hebben ze wel weer genoeg voor een week. Het zal tevens de laatste week zijn, voor morgen is sneeuw voorspeld en daarna wordt het hooi voeren.

Met al dat draadwerk waren we toch bijna de hele middag buiten terwijl het regende of motregende met af en toe een droog momentje. Als je eenmaal buiten bent geeft dat niet meer. De sparrenplanter was ook druk met zijn grondboor, we benijden hem niet met zijn duizenden boompjes in de bagger.

Tegen vijf uur wordt het te donker om buiten te werken. De kachel is aan, zoals afgelopen week elke avond. De weilanden soppen, net als de nieuwe crossbaan. De paarden schuilen soms even in de schuilstal en onder de luifel. Als ze de hiƫrarchie in acht nemen is er net plaats voor iedereen. We eten couscous met pompoen en kikkererwten. Herfst, geleidelijk richting winter.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR