rss
logo
 

A nice busy time

Omdat Olivier een van zijn paarden wil verkopen maar geen goede camera heeft voor mooie verkoopfoto's, maakten wij er een paar voor hem, nadat we het dier geborsteld hadden en van een mooi halster voorzien. De kleine zwarte staat in de wei met Paprika, de moeder van 'onze' Kir. Ze is nog steeds even lief. Deze zomer is ze in een manege in de buurt beleerd. We constateerden dat ze daar in elk geval niet naar haar hoeven hadden omgekeken want die zagen er niet uit, te lang en met een een stukje uitgescheurde hoefwand. Dat kon zo niet langer. Het is niet dat wij alle paarden in de wijde omgeving willen redden (eigenlijk wel, maar dat kan nu eenmaal niet), maar Paprika heeft bij ons een speciaal plekje.

Dus haalden we thuis het hoefgereedschap op en R knipte en vijlde de hoeven zo goed mogelijk bij zodat ze niet verder inscheuren en het dier weer normaal kan lopen. (Kids! Don't try this at home! Echt goed bekappen en eventueel de stand corrigeren is vakwerk voor een goede smid die er vier jaar voor heeft doorgeleerd, met hoeven kan veel misgaan en voor je het weet loopt het bloed er aan alle kanten uit bij wijze van spreken). Nu zijn ze in elk geval weer een paar weken netjes.

smid

's Middags maaide R de refus in het achterveld en het ruïneveld. Dat ging niet zonder spektakel. De tractor startte wel meteen al was hij maandenlang niet aan het werk geweest, maar toen hij nog maar net op gang was: KNAL! en een grote witte rookwolk. Bleek de poederbrandblusser uit zijn houder getrild, onder de trekker door gerold en door de maaier aan gort gemaaid. Geen schade behalve aan de brandblusser.

brandblusser

Verder maar weer. Even later: KNAL! en stilte. Motor afgeslagen en wat lag er nu weer achter de maaier? De vier contragewichten van samen 60 kg die voorop de trekker horen te zitten. Bout afgebroken. Geen schade behalve die bout, zelfs niet aan het maaimes, maar het is duidelijk tijd voor wat tractoronderhoud. De rest van het maaiwerk verliep zonder problemen.

De paarden staan nu aan de overkant, ook 's nachts. Morgen kalk halen en strooien in de gemaaide weilanden, so we'll have a nice busy time.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR