rss
logo
 

Altied wat

In het kader van Le Weekend du Cheval bezochten we in Nivelet een paddock paradise, waarvan de eigenaar ook aan 'natuurlijk bekappen' doet. Mooi aangelegd en doordacht, maar die paarden daar maken zelden een interessant uitstapje de wijde wereld in, was onze indruk. 's Middags bekeken we de installaties van een western manege in de buurt. Mooi nieuw gebouw, maar paarden in kleine boxen en modderige paddocks. Zo is er altied wat.

Dinsdag kwam Olivier 40 balen hooi extra brengen zodat onze aanhanger nu helemaal volgepakt zit. Het land van Chantal is verkocht en zijn geiten heeft hij verplaatst naar een van zijn andere weilanden, hij heeft er genoeg en nog een oogje op meer, want er is alweer een boer in het dorp die ermee stopt zonder opvolger.

We oogstten de eerste kastanjes van ons boompje. De bolsters zijn 1,5 cm in doorsnee en de kastanjes zelf 5 mm. Nog een paar jaar geduld voordat er pompoensoep met tamme kastanjes gegeten kan worden. Aan een frambozenstruik in de nieuwe bosrand ontdekte ik daarentegen een flinke lading vruchten. In oktober? Die plant is van slag maar wel goed bezig, ze waren heerlijk, groot, gaaf en zonder wormpjes. Er kwamen er zeker 50 af.

canadezen

Woensdagmiddag kwamen Sunshines ouders en een tante naar Gygy kijken. Na het longeren betekende dat een huis vol Canadezen. Sunshines moeder kreeg mijn gitaar in het oog. Of ze even mocht? Natuurlijk, ik doe er weinig mee maar hij was gelukkig wel gestemd, anders val je zo door de mand. Ze heeft een goede stem en het werd een zang- en spelavond met wijn en Scotch, die mij deed denken aan lang geleden, als vrienden hun instrumenten meebrachten naar verjaardagen en er samen werd geïmproviseerd, zo nodig met pandeksels en pollepels.

Donderdag maakten we een mooie herfstrit, waarbij Titan door achteloos aan zijn neus krabben zijn bit wist los te wurmen, maar R sprong meteen uit het zadel en fixte het. Goede ruiter. Verder maakten we het spiegelprojectje af, en R de alarminstallatie. Mijlpalen. Zodadelijk komt de jongste kleindochter logeren (met haar ouders, ze is nog geen vijf maanden oud). Altied wat hier.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR