rss
logo
 

Alles van een dag

En donderdag alweer. De tijd vliegt en er is altijd wat te melden maar als ik het niet snel log is het zo vergeten. Deze hele donderdag in chronologische volgorde een keer, dat is weer eens wat anders.

Opstaan, Het Ventje voeren, kattenbak legen, wassen aankleden ontbijten, en daar scheurden de paarden op topsnelheid voorbij het eetkamerraam, het zwembadveld in. Dan is er wat aan de hand, en inderdaad, er liepen twee geiten op de weg. Olivier was aan de overkant met het schapenaanhangertje, een klein formaat trailer, en deze acrobaten waren uit het trailertje ontsnapt door over de laadklep te springen. De paarden vinden dat spannend, loslopende beesten. We hoefden niet te helpen want Olivier nam een bokje aan een touw mee om de geiten op te halen, dat werkte prima, ook al hadden de geiten er stevig de pas in en liepen ze inmiddels al achteraan in het pasgefreesde kerstbomenveld en sprongen ze op de terugweg over twee omheiningen.

Na de koffie namen we de veulens mee aan het halster voor een boswandelingetje, niet te ver want Kir kreupelt nog steeds een beetje. Ik had haar voor deze korte wandeling aan een oud touw, het laatste van voor onze horsemanshiptijd, en toen ze een paar bokkesprongen maakte, knapte de metalen musketon. Tsjak, gewoon doormidden. Lousy materiaal, goed voor het oudijzer.

Intussen graasden de andere paarden een paar uur aan de overkant. We geven ze er telkens een paar meter weiland bij en niet te lang achter elkaar anders worden ze te dik.

Tussen de middag bracht R de auto naar de garage voor een 75k beurt en ik verkampte alle paarden. Logistics! Eerst sloot ik de veulens in de roundpen op. Daarna bracht ik Titan van de overkant naar het ruïneveld en sloot de draad achter hem zodat hij niet bij de boxen kon gaan rondhangen. Toen Jay dezelfde behandeling en tenslotte Harissa, waarna ik de kleintjes uit de roundpen haalde en ze elk hun eigen emmer voer voorzette, Gygy in een box met de deur dicht en Kir los, zodat ze elkaar niet in de haren konden vliegen voor een handje voer. Vervolgens bracht ik ze een voor een naar de overkant, ruimde de mest en de emmers op, maakte de draad naar het ruïneveld weer open, vulde de waterbakken bij die dankzij Harissa's gegraaf weer eens helemaal leeg waren, veegde Jays box uit die vol zand lag en schakelde de spanning in.

kirgygy

Toen was het eigenlijk tijd om te douchen want het was best warm weer bij al deze activiteiten, maar om dat nóg meer de moeite waard te maken waste ik eerst de ramen van de hal aan de binnenkant. Dat is een heel karwei want hoog en moeilijk bereikbaar. De andere grote ramen had ik dinsdag al gedaan, als je ze allemaal achter elkaar zou doen was het een dagtaak, bovendien mag het dan niet zonnig zijn anders a) zie je niets b) droogt het te snel en c) smelt je van de hitte.

Vervolgens eten voorbereiden, tagine van groente en lamsvlees met couscous, dat moet zo lang opstaan dat ik onderwijl kon douchen. Ook was mijn haar aan de achterkant te lang naar mijn zin maar omdat ik R in de verte aan het mestruimen zag in de roundpen en ik hem dus niet kon inschakelen, nam ik zelf de schaar en met een klein spiegeltje in de andere hand lukte het ook. Over spiegels gesproken, de middag besteedde R verder aan het van één brede spiegellijst twee smalle spiegellijsten fabriceren. Passen meten zagen schuren passen meten, verdraaid, 1 cm te smal, maar dat lost hij nog wel op.

Eten. Journaal. En nu tik ik een logje. Zodadelijk brood voorbereiden. Wegen mixen kneden, in rijsmandje met theedoek leggen voor de nacht, desem voeren. Morgenochtend heerlijk brood bakken.

Zo, nu weet het web alles, nu ja bijna alles, wat donderdag 28 september 2017 betreft.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR