rss
logo
 

Toestanden

Eenmaal weer thuis bleek dat het hier tijdens onze vier dagen afwezigheid ook niet saai geweest was. Het Ventje had een epileptische aanval (die heeft hij af en toe, hij houdt er niets aan over en zijn oppas J te A bleef koelbloedig), en de veulens stonden zondag allebei kreupel in de wei. Hoe dat gekomen is weet niemand en er is hoogstwaarschijnlijk ook geen verband tussen. Kir heeft een abces in de hoef, Gygy een wond aan de knie. Wel alletwee aan het rechtervoorbeen, zodat ze aan simultaanhinkelen kunnen doen. Nieuwe tak van paardensport.

Met Kir wachten we een paar dagen af of het abces vanzelf doorbreekt en anders moet de smid eraan te pas komen, net als destijds bij Paprika. Ons Indiaantje gaat er af en toe vermoeid bij liggen, want pfff, ook het linkerbeen wordt nu extra belast.

kir01

Sunshine legde over Gygys gewonde knie een vernuftig 'spinnenverband' aan, met daaronder een dikke bandage zodat het verband niet naar beneden zou schuiven. Dat deed het inderdaad niet maar het schoof wel in elkaar, zodat de wond toch bloot kwam te liggen. Afwisselend zalf en klei erop om de infectie 'eruit te trekken', waarbij bleek hoe nuttig het is om nog ergens een voorraadje maandverband te hebben liggen, veel goedkoper dan officieel wattenverband en bovendien voorzien van een handig kleeflaagje. Het kniegewricht is gezwollen en dat doet pijn. Arm beestje.

Ons eigen trio is in vorm. Vanwege de storm en blij dat het in elk geval niet meer regende, waren ze een beetje uitgelaten. Dat leidde tot enorme slipsporen in het gras, die net op tijd stoppen pal voor de omheining.

invorm01

Voor hun plezier zetten we ze een paar uur aan de overkant in het hoge gras. Dat beviel ze nog veel beter, en ook daar moesten een paar rondjes gegaloppeerd en gebokt worden. Power balls, alledrie.

invorm02

Over twee uur halen we ze er weer uit anders eten ze teveel ineens, en dan zijn de veulens aan de beurt om naar de overkant te hobbelen. Die mogen wat langer blijven, en aan het eind van de dag is het weer verbandwikkeltijd.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR