rss
logo
 

Met en zonder groot gezelschap

Na de vorige keer dat wij aan de Transsemoisienne meededen was ons de lust overgegaan. Het geratel en gesnuif van de vele karretjes op de route stond de paarden niet aan en zonder organisatie eromheen kunnen we hier in de buurt ook prachtige ritten maken. Maar nu kwam de route van de tweede dag zo ongeveer langs ons huis, het was mooi weer, er deden een paar kennissen mee, de paarden zijn inmiddels twee jaar ouder en beter opgeleid, dus kom: wij doen ook mee. Dat wil zeggen brood en water in de zadeltassen, met de trailer naar het startpunt in Martué, en stappen maar, 31 km lang.

transsem02

Het nadeel was dat er inderdaad vrijwel alleen gestapt kon worden. Niet alleen was een van de andere paarden (en zijn ruiter) bijna de hele tocht gestresst bezig in een soort driftig trippeldrafje zodat wij anderen om ongecontroleerd gegaloppeer te vermijden beter ook niet harder konden gaan, maar vooral waren er veel te veel andere ruiters, voetgangers en fietsers onderweg. We zijn niet mensenschuw, maar al die medeweggebruikers kun je natuurlijk niet zomaar voorbijscheuren. Als we alleen of samen op pad zijn, kunnen we ons meer snelheid en dus meer afwisseling permitteren. Maar gezellig was het wel en het bleef de hele dag droog.

transsem01

Het voordeel was dat er pas tegen het eind van de tocht twee wagentjes opdoken, waarmee netjes en beleefd werd gereden en die Titan op zijn gemak heeft kunnen bekijken terwijl ze stilstonden, voor ons uit reden en zelfs bij het doorwaden van de Semois. Hij gaf geen krimp. Dat was een heel goede ervaring. Een volgende keer zijn de paarden waarschijnlijk niet meer zo panisch als ze een karretje achterop komt rijden.

transsem03

Een ander voordeel was dat wij nu eens met zijn tweeën met Titan en Jay op de foto konden, daar een ruiter van ons groepje best even de camera wilde hanteren.

Kortom. Het was wel leuk, we werden er niet moe van, en vandaag heeft iedereen een rustdag. Dat wil zeggen afgezien van de voorbereiding voor de tocht van morgen met Sunshine en nog een paar paardenkornuiten de andere kant op, richting Neufchâteau 25 km. Dan is Harissa de gelukkige en Jay mag thuis op de kleintjes letten. In dat bosgebied zijn we waarschijnlijk wel de enigen want de Transsemoisienne gaat morgen naar het zuiden, de Gaume in. Zonnig met aan het eind van de dag kans op een bui. Goed rijweer voor iedereen.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR