rss
logo
 

Brocante

De laatste tijd ben ik grondig aan het opruimen geweest. Ik probeer al tijden zo weinig mogelijk spullen te bewaren waar we niets mee doen en kunnen zien aankomen dat we er ook in de toekomst niets mee gaan doen. Na ettelijke verhuizingen achter elkaar en een paar jaar bijna alles in de opslag is dat aardig gelukt, maar er was een residu ontstaan van diversen, te goed om weg te gooien en te veel om stuk voor stuk op Deuxième Main aan te bieden met alle bijbehorende rompslomp. Ik had dan ook het plan opgevat om een tafeltje op de jaarlijkse dorpsbrocante vol te leggen en alles in een keer kwijt te raken. Tegen bodemprijzen, want het ging niet om opbrengst maar om opruimen: Alles Moet Weg.

Het was de eerste (en tevens enige) keer in mijn leven dat ik zoiets doe dus ervaring had ik er niet mee, maar toen ik van de organisatie te horen kreeg dat ik als inwoner van Suxy mijn tafeltje gewoon bij ons thuis voor de deur kon zetten, had ik wel meteen door dat ik dan mijn handel beter direct aan de buren te koop kon aanbieden. Dat zijn namelijk de enigen die ooit langskomen over ons weggetje. Maar R kreeg het briljante plan om bij Olivier voor de deur te gaan zitten, die sinds een week in het exacte centrum van het dorp woont, meer in het middelpunt van de belangstelling kan niet.

Zodoende heb ik daar vandaag, strategisch opgesteld naast het fritkot en tegenover de botsautootjes (met muziek) echt alle bezoekers van deze brocante voorbij zien drentelen. Het waren er niet erg veel, terwijl de meteo wel met regen had gedreigd maar die niet is gevallen. Na 1 minuut kocht iemand al een grote vaas voor 2 €. Dat begon goed, als het zo doorging kon ik nog voor de lunch weer thuis zijn. Maar dat was toch iets te optimistisch. Uiteindelijk zat ik er van 8.30 tot 17.00 uur en druk had ik het er niet mee. Goed dat ik een Harry Potter bij me had voor de tijd tussen twee potentiële klanten.

Kortom. Het was wel leuk. Het was gezellig als er bekenden langskwamen. Het was instructief, qua mensenkijken. Vermoeiend was het niet, de hele dag op een klapstoeltje achter mijn tafeltje. Af en toe brandde de zon. Het grootste deel is verkocht, en aan het eind van de middag gratis weggegeven. De opbrengst (ongeveer 35 €) is in de spaarpot van Timéo gegaan. Het doel: zoveel mogelijk overbodige spullen kwijtraken is bereikt.

Nu nog een manier bedenken om af te komen van ons monsterschilderij, mijn oude duikspullen en mijn kunstschaatsen van 50 jaar geleden. Misschien kan ik daar inmiddels Kunst en Kitsch voor interesseren, tenslotte beginnen die voorwerpen de status van antiquiteit te benaderen. Net als ikzelf.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR