rss
logo
 
woensdag 18 juli 2018

Weerloze updeet

Doe nou es een keer niet over het weer, Irene. Buiten dat is er toch ook leven? Jamaarjamaar, het weer is tegenwoordig voor ons het allerbelangrijkste. De paarden, de vliegen, de dazen, het gras, het hooi ... Het hooi is binnen. Relax. Doe je best, kom, juli, een nieuwe maand, nieuwe kansen, je kunt het.

Nou goed, oké dan. Bovendien is er achterstallig nieuws.

wat

Het zwaluwnest is leeg, de vogeltjes benne gevlogen.

Een ander stelletje is een nieuw nest begonnen in het hooischuurtje, ook weer op het verdeeldoosje voor de lamp, maar het vordert niet erg. Waarschijnlijk beginners.

Ik heb eindelijk een setje nieuwe gitaarsnaren besteld. Het schiet niet op met mijn geoefen en zonder d-snaar kan ik die gitaar net zo goed weggooien. Als wanddecoratie laten hangen is een triest gezicht. Net als rijlaarzen aan de wand als je niet meer rijdt.

Vanwege de 20e verjaardag van de eerste Harry Potter nam ik eens een willekeurig deel uit de kast. Naast het Engelse origineel staat daar ook het Nederlands compleet (in de uitstekende vertaling van Wiebe Buddingh'), en van enkele delen vertalingen naar Duits, Italiaans en Grieks. Ja, ik ben fan. Tot mijn verbazing kon ik het Italiaans moeiteloos volgen. Blijkbaar verleert men dat niet zo snel. Het helpt natuurlijk wel dat ik al weet waar het over gaat.

De nieuwe trailerachterklep is in bestelling. Dat geldt ook voor een nieuwe slaapkamerdeurklink maar de timmerman die hem erop moet zetten, beweerde druk te zijn. Nu kan Het Ventje ons 's morgens heel vroeg komen wekken, hij duwt gewoon de deur open en mauwt indringend.

Daarentegen wekt ons opeens niet meer: mijn telefoonwekker, onbetrouwbaar apparaat. Gevolg: hedenochtend pas om 9.05 uur wakker. Het Ventje kwam om 7.05 aanwandelen maar vond het toen blijkbaar ook nog aan de vroege kant, krulde zich gezellig op tegen mijn schouder en sliep verder.

Nou, dit was toch een bijna geheel weerloze updeet, waar of niet.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR