rss
logo
 
woensdag 18 juli 2018

In de groei

Geen onweer hier, en geen regen ook, geen drup. Verdorie. We hebben regen nodig anders verdrogen de stoppels in ons hooiveld en groeit het gras niet meer aan, terwijl het plan is om daar over een paar weken de paarden weer in te zetten. De mens wikt en ... eh, de opwarming der gehele aarde beschikt. Het weekend wordt wel wat regen voorspeld, precies op mijn volgende wedstrijddag, maar daar zal men mij niet over horen mopperen. We zullen het zien.

Het is vannacht wel sterk afgekoeld, een verademing, nog 24° binnen (was 27) maar alle deuren en ramen staan open, en 17° buiten. De paarden vinden het ook jofel, een dag zonder brandende zon en dazen. Een dag niet vanaf 5 uur 's ochtends al bij de boxen hoeven rondhangen maar gewoon grazen in het weiland zonder staartgezwaai en orengeschud. Heerlijk.

zwaluwen01

Het zwaluwenkroost groeit intussen goed door. Die beestjes zullen ook wel blij zijn dat het is afgekoeld. Goed dat we destijds hebben gekozen voor een geïsoleerd dak van de boxen, al hadden we toen nog niet het zwaluwenjongenwelzijn in gedachten.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR