rss
logo
 
woensdag 18 juli 2018

Frisse moed

Vrijdag was het iets frisser en meteen kon er weer van alles. We ruimden de hooischuur bij Le Paul op volgens plan. R deed boodschappen en bracht twee verse vliegenmeppers mee maar doordat het minder warm was, waren er geen dazen (inmiddels blijken de nieuwe meppers slappe hap, binnen een paar minuten kapot; niet bestand tegen onze dazenmeptechniek).

Vervolgens reden we naar Vance, waar ik een basic helm vond, maar na opmerkingen van R over degelijkheid een betere, met vernuftig verstelbare riempjes. Ook te koop daar was exact dezelfde helm mét glittersteentjes, voor 100 € meer. Dat werd hem dus niet, haha, ik zie me al door het bos crossen met dure glittersteentjes op mijn hoofd. Verdere aanschaffen: een nieuwe heksenbezem, twee koorden met haken voor in de trailer, twee bakken mineralen en een ijzeren roskam. We hadden er al twee maar drie is nog beter.

Goed dat we die shopping spree achter de rug hadden want zaterdag ging het loos. We hooien! Nog nooit eerder zo vroeg in het jaar, en ons hooi is goed. Olivier zei dat hij in de hele regio niet zulk best hooi heeft gezien als bij ons. Ons harde werken in het najaar (mest uitrijden) en voorjaar (kalk en kunstmest strooien) is dus niet voor niets geweest.

Olivier maaide, R strimde het gras onder de omheining weg en ik harkte de halmen het veld in. Het was bewolkt, 23° met een aardig windje, maar we kregen het toch knap warm. Als het mes vastliep in het lange en dichte gras moest het worden losgesneden. Mannenwerk.

hooi01

We deden er de hele ochtend en de halve middag over met een korte lunchpauze, en af en toe tijd voor een lolletje.

hooi02

Om het werk af te ronden ploegde ik met Timéo als trekpaard het hele veld. Later longeerde ik hem nog in de roundpen (op zijn verzoek, met een halster om). Hij pikte de western commando's vlot op.

hooi03

Tot slot laadden we de 170 baaltjes van vorig jaar af in de hooischuur. Dat was nog het warmste en stoffigste onderdeel. Daarna thuis in bad. Olivier is vanmiddag al komen schudden, dat moet de komende dagen nog wel twee keer, maar daar hoeven wij niet bij te helpen. Morgen rustdag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR