rss
logo
 
woensdag 18 juli 2018

Activiteiten bij warm weer

Het vorige logje wekt de indruk dat wij onophoudelijk druk in de weer zijn en dat was die week ook zo, maar met weer van 30° per dag gebeurt hier weinig. Half juni en we hebben nu al zes weken hartje zomer achter de rug. De paarden brengen de nacht door in de wei en overdag hangen ze rond in en bij de boxen, waar schaduw is en minder vliegen dazen en grote brommers (waarvan wij niet weten hoe ze officieel heten maar onze naam is duidelijk genoeg). R helpt een paar keer per dag met de vliegenmepper dazen naar de andere wereld. De betonplaat is dan bezaaid met tientallen lijkjes maar als we een paar uur later terugkomen zijn die weg. De voedselketen in de praktijk, want die versgeslachte dazen worden opgepikt door de zwaluwen en kijk eens waar die ze vervolgens afleveren.

zwaluwen

Vier stuks, voorzover we kunnen zien, en de ouders vliegen af en aan met diverse insecten. Er zijn nu weinig knaasjes maar als die terugkomen vangen de zwaluwen ze in de vlucht, vooral 's avonds. Volgend jaar brengen we een plank aan onder het plafond van de boxen met plaats voor wel twintig zwaluwnesten. Happen maar. Win/win (behalve voor de ongewenste diersoorten maar daar hebben wij momenteel weinig medelijden mee; trouwens, met knaasjes eigenlijk nooit).

Verder niets. Het is veel te warm om te rijden. Zaterdag moeten we de hooischuur hebben opgeruimd om plaats te maken voor de 150 baaltjes van vorig jaar die we van Olivier hebben overgenomen, maar het is warm daar. Ik heb een nieuwe helm nodig maar bij AgriVance onder het dak is het nog warmer dan in de hooischuur.

De enig mogelijke activiteit is het kopiëren van al onze data van de onklare NAS via de pc naar extern geheugen (book en schijf) en vandaar naar de nieuwe NAS, en dat is nu gaande. Plus spelletjes op de pc. Koken. Eten. Binnenwerk.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR