rss
logo
 

Zomer

Opeens is het zomer. Boem. De brem bloeit. Alle beukjes kwamen tegelijk in blad, zodat de goten van de boxen verstopt zaten met bladhulsjes. Note to self: volgende keer handschoenen aan bij het schoonmaken van de goten, dan krassen die dakplaten niet zo. Wist ik eigenlijk al maar toch gauw-effe-doen-hè.

zomer01

Woensdag verspreidden we vijf zakken kunstmest op het achterveld en daarmee is het kalk-en-mest-strooigebeuren voor dit jaar geklaard. Ik wiedde het perk met de buddleia's, die staan er niet florissant bij. De beukjes nemen te veel zon weg. Verder lijdt alles in de tuin en in het bosje bij de roundpen onder de droogte. De ergste lijders, zoals de acer bij de voordeur, krijgen nu elke dag een grote gieter water.

Donderdag (hemelvaart) maakten we een lange rit (32 km) met Titan en Jay. Dat is goed voor Jay, ze moet afvallen. Alleen bij de Semois en de Vierre zagen we vakantievierders, welvoorzien van kano's, wandelschoenen, nordicwalkingstokken en vishengels. Ook bij de gemeentelijke bbq-plek was wat volk. Maar verder in het bos: niemand behalve wij, prachtig weer, duizend fluitende vogels en een ree.

De zwaluwen hebben hun nest in box 4 klaar. Het ziet er wel solide uit. Als er een paard die box inwandelt is er niets aan de hand maar als wij dat eens doen, vliegen ze ons verontwaardigd tierend om de oren.

zwaluw

Gygy krijgt deze week elke avond een uur training van R. Ze flext al als de beste, draaft en galoppeert netjes in het rond, verandert van richting op verzoek en draaft keurig over de balkjes. Het komend weekend heeft ze vrij, dan kan ze over het geleerde nadenken en bovendien wordt het veel te warm om te werken.

gygyflex

Omdat het vrijdag stralend zonnig was met harde wind deed ik de dekjeswas, water met groene zeep in de grote zwarte ton, twee keer spoelen, nat ophangen over de roundpenomheining, en aan het eind van de middag waren ze droog. Ik deed zelfs mijn pantoffels in de was (in de wasmachine), samen met wat spijkerbroeken, een experiment dat goed afliep: ze zijn weer als nieuw. Verder ge-experimenteer: twee pizza's gebakken. Heel heel lang geleden kon ik dat, maar ik wist niet meer hoe het moest, dus gegoogled. Honderd websites met tweehonderd sterk uiteenlopende opvattingen over de enige juiste methode. Dus zelf het wiel maar uitgevonden, helemaal from scratch, dus meel, gist, olie, water, kneden en rijzen die bodem, en ze lukten nog ook. Aardbeien met slagroom toe. Zomer.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR