rss
logo
 

Halfweg

De carportbouwers bouwden ook woensdag voort zover als mogelijk was. De ontbrekende flapjes liggen ergens ver weg in Vlaanderen in het stadium van lassen en poedercoaten en de rest van de opbouw moet wachten tot dat klaar is, waarschijnlijk begin volgende week. Het dak ligt er nog naast, evenals de zijpanelen, en tot slot moeten de tegels nog gevoegd. De mannen brachten deze keer wel de hoefijzerbol mee die we cadeau gekregen hebben zodat we, zoals de bedrijfsleider zei, niet ontgoocheld hoefden zijn. In elk geval hebben we nu een bouwwerk met de vorm van een carport, alleen een waar je niet droog onder blijft.

halfaf02

Niet dat dat een probleem is. Het regent toch niet. Dát begint een probleem te worden. Het gras in de weilanden groeit niet, de Acer palmatum droogt uit, het gazon kan niet bemest. Vandaag werd er sneeuw hagel donderslagen en regen voorspeld, maar ho maar. Mooie wolkenluchten ja, maar er viel niets. We halen de paarden 's avonds uit het weiland en voeren ze hooi in het achterveld, anders hebben ze het gras zo op en wat dan. Crisis.

Voor de rest is alles best. Het vertrek van Stracciatella en Cap verliep vlekkeloos en ze zijn weer in Oliviers kudde opgenomen. Naast Paprika en Kir lopen er daar nog een stuk of vier andere paarden en het is leuk voor Cap dat er nog een veulen is. Rennen spelen en bokken in een weiland van een paar hectare met bomen en struiken eromheen. En een hooiruif, want ook daar wil het gras niet groeien.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR