rss
logo
 
dinsdag 22 mei 2018

Voorbereidingen

Tijdens onze rit van gisteren zagen we een kudde moeflons (een stuk of tien, er was geen tijd om precies te tellen want ze renden voor ons weg) en verderop een knoeper van een groot zwart zwijn. Die beesten hebben hier een vrij leven en kunnen lekker door de bossen zwerven. Halverwege kwamen we twee geharde mountainbikers tegen van ongeveer onze leeftijd, die een indrukwekkende helling gingen tackelen waar wij net met de paarden langs afgedaald waren. Steil, maar ze zagen eruit alsof ze het vaker deden. Verder kwamen we geen mens tegen op twee eenzame sparrenplanters na, ergens ver van de bewoonde wereld. Halverwege de rit lieten we Titan en Harissa een half uur grazen. Ze lieten zich niet weerhouden door de kleine vliegjes, die alweer in groten getale rondzwermden.

Irritant! Vandaag waren die er ook weer terwijl het niet eens zonnig was. Probeer maar eens de ramen te wassen als die beestjes en masse op het natte glas landen zodat een veeg van de wisser een lading uitgesmeerde vliegjes oplevert. Alleen de keukenramen kreeg ik schoon, de rest moet wachten op een vliegjesloze dag.

Intussen zijn mijn licentie, Harissa's registratie en de inschrijving voor onze eerste wedstrijd in orde geraakt (na uitgebreide worstelingen met de online bureaucratie) en die wedstrijd is op 21 mei, wat opeens een datum is geworden die is verhuisd van de categorie 'o dat duurt nog zoooo lang' naar 'oei dat is al over minder dan een maand'. We hebben er zin in, maar er moet nog wel wat aan worden voorbereid zoals een zadel lenen om uit te proberen en een simpele gps uitzoeken.

Maar eerst zijn we druk met voorbereidingen voor ons uitje naar zee volgende week. Er moeten balen hooi mee, er komt een te transporteren paard hier een dag van tevoren, Stracciatella en Cap moeten worden opgehaald, bagage zadels poetsbakken voeremmers ingepakt, het is een halve volksverhuizing om met zes paarden en zeven personen drie dagen naar het strand te gaan. Voordien komt Fred nog om Titans hoeven te checken en tussen de bedrijven door staan er kleinkinderen op een camping in de buurt waar we uitgenodigd zijn op het pannenkoekeneten.

En om de pret compleet te maken belde vanmiddag de carportleverancier of het uitkwam dat hij dinsdag komt. Hij hoopte van wel want de vrachtwagen stond al ingepakt. Bel dan voordat je hem inpakt zou ik willen zeggen maar ik zei het niet want het kwam wel degelijk uit. Laat maar komen, twee dagen werk en die carport staat voor de eeuwigheid (bij wijze van spreken). Ter voorbereiding sleep R vier keer vier tegelvoegen uit waar de palen moeten komen en ik hanteerde de tuinslang ter voorkoming van reusachtige stofwolken. Nog tegels lichten en puin afvoeren en dan kan het bouwen beginnen.

Zodoende kwam ik vandaag niet toe aan mijn dagelijkse fietstrainingsrondje. Nu ja. Je kunt niet alles hebben.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR