logo
 

Weer druk bezig

Alweer een week voorbijgezipt zonder logje. Te mooi weer. Overdag zijn we buiten en 's nachts in bed, logtechnisch ongunstige omstandigheden.

Zaterdag, de eerste echte lentedag, reden we met Titan en Harissa drie uur door het bos, onder vogelgefluit en buizerdgekieieiewww. Het water in de Semois en de beekjes stond na alle regen van vorige week heel hoog. Waar normaal het water 10 cm diep is, was het nu wel 40, met echte stroomversnellinkjes. Titan vindt het leuk om in het water te graven met zijn hoef en het tot om zijn oren te laten opspatten.

stroom

's Avonds aten we mi-cuit bij een paardenkennis met een restaurantje een dorp verder. We waren daar de hele winter niet geweest omdat ik er in het donker en bij ijzel en sneeuw niet graag op uitga om ergens te gaan eten. Intussen was zijn paard verongelukt (dat hadden we wel gehoord) en zijn vrouw vertrokken (dat wisten we nog niet). Zo staat opeens een heel leven op zijn kop. Het herinnert ons eraan dat we zuinig op elkaar moeten zijn en blij dat het met onze paarden goed gaat.

De rest van de week was het al even prachtig weer. De sneeuwklokjes bij de roundpen zijn volop open maar nog geen enkele narcis. We maakten nog een mooie rit, wandelden met de paarden en het veulen aan de hand en hadden les (keertwendingen om de voor- en achterhand). In ons straatje is de bouw van een nieuw huis begonnen, de omtrek is uitgegraven en de regenwatertanks zijn ingegraven. Komt ons allemaal bekend voor. Jay wilde wel even over het terrein rondstappen, de paarden hebben altijd wel interesse gehad in grondverzet en grote graafmachines.

Omdat er voor zaterdag een hoop regen is voorspeld, leek het een goed idee om er morgen, vrijdag, een hele dag met de paarden op uit te gaan. Brood mee. Dan was het handig om vandaag, donderdag, even wat kunstmest te gaan halen, dan kan die vervolgens mooi de grond in regenen voordat de paarden die wei in gaan. Goed plan, op naar Talbot met de aanhanger. Nog even vragen daar, aan de-meneer-die-alles-weet-van-mest-en-kunstmest-en-grondverbetering en die ons vorig jaar ook zo goed van advies heeft gediend, hoe het ook alweer zit met het opstrooien van kalk. Dat hoeft toch zeker niet elk jaar? Jawel. Bij grond die zo sterk verzuurd is moet het drie jaar achter elkaar. Aha. Als de-meneer-die-alles-weet-van-mest-en-kunstmest-en-grondverbetering het zegt. Dan moeten we morgen terugkomen met de trailer en twee keer rijden, want twee ton kalk is veel te veel voor ons aanhangertje.

En al die kalk moet ook meteen vrijdag worden uitgestrooid in verband met de regenvoorspelling. Plus twee weken later de kunstmest. En weer twee weken daarna kunnen dan de paarden de wei in. De tijd dringt. Het kan net.

Dus. Morgen, vrijdag, geen dagtocht maar rondjes door eigen weiland met trekker en kunstmeststrooier. Ook interessant.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR