rss
logo
 
dinsdag 22 mei 2018

Tussen twee buien door

'Morgen is er weer een dag', zei ik, en hey, had ik gelijk of niet. Ik kan goed voorspellen. En je moet een beetje mazzel hebben natuurlijk. En wat voor een dag, tussen twee regenzones in was er één echte lentedag. Naar buiten! We maakten van de gelegenheid gebruik om Caps achterhand(je) na al die diarree eens goed te wassen, met lauw water, spons en borstel. Vooraf wisten we niet of dat zou lukken want een veulen van zes weken heeft nog niet geleerd om een tijdje stil te staan terwijl er aan haar gefrunnikt wordt, maar het ging feilloos. Als je haar maar op haar rug blijft kriebelen staat ze onbeweeglijk stil. Daarna droogwrijven met een paar oude handdoeken en verder drogen in de zon. Schoon, of in elk geval schoner.

Daarna bikten we de modder van Titan en Harissa en oefenden we in de roundpen flexen, zwiepen met touw en stick, en met Titan de sending exercise in draf. Harissa weet ik ook al aardig in draf weg te sturen met enkel een beetje druk op het halstertouw. Die basics kunnen niet genoeg geoefend worden.

R groef nog de stronk van het onlangs omgewaaide beukje uit en omdat hij toch bezig was ook nog wat boomwortels op ons vaste pad langs de bosrand achter het huis. Ik hakte wat aanmaakhoutjes, hoewel er nog voorraad was. Bij zulk weer is elke aanleiding om buiten te zijn goed.

galopje

Tot slot Stracciatella en Cap in de roundpen. Als Stracciatella draaft, galoppeert Cap mee. No problem. Van Stracciatella heb ik twee jaar geleden goed leren longeren, en nu bleek dat zijzelf ook alles prima onthouden had. Stappen draven galopperen en halthouden met grote precisie, en ze laat zich ook keurig meenemen aan de hand zonder halster. De enige andere hier die dat goed onder de knie heeft is Jay, Harissa moet er weinig van hebben, die is sowieso geen liefhebber van te veel aanraken en knuffelen en dergelijke. Ze vindt dat maar hinderlijk. Ieder zijn of haar karakter, zo is ze nu eenmaal, geeft niets.

Ziezo, dat hebben we toch maar mooi allemaal gehad. Heden weer regen, de ganschen dag. Huis stofzuigen, boodschappendoen, havermoutkoekjes bakken. Tis altied wat.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR