rss
logo
 
dinsdag 22 mei 2018

Goed gegroeid

Op hier en daar een hoopje na is de sneeuw nu wel weg. Het was voorjaarsachtig warm en er floten wat al te vroege vogeltjes. Nog geen spoor van de sneeuwklokjes, ik heb gecheckt, en maar goed ook want vanaf zaterdag wordt alweer sneeuw voorspeld. Er komen gewoon nog twee wintermaanden en vorig jaar om deze tijd was het al net zo.

In het bos was het nog te modderig voor een rit maar we zaten niet stil. 's Morgens haalden we hooi en 's middags verzaagden en versleepten we de eik die met de storm op de omheining was gevallen. Eerder kon dat niet omdat de blokken die R toen meteen uit de stam had gezaagd aan de grond vastgevroren waren.

De dikste takken gooi ik in het weiland, iedere dag een of twee, de paarden vinden het leuk om daar de schors af te knabbelen. Zelfs Cap zien we af en toe aan een takje peuzelen. Ze staat ook samen met Stracciatella op hooi te kauwen alsof ze dat al haar hele leven doet, zes weken oud nu en het is al een heel dametje.

Zo was het op dag 01:

cap01

En zo vorige week:

cap02

Goed stevig. Ze is erg aanhankelijk en loopt graag achter ons aan te dribbelen. Als ze ons ziet aankomen slaakt ze dikwijls een klein hinnikje en ik kan het web wel vertellen dat dat extreem vertederend werkt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR