logo
 

Omver

Dat zat erin. Gisteravond waaide het nogal, niet eens een echte storm, maar die sparren waar onze spaarzame maar kortzichtige kabouter twee winters geleden van aankondigde dat ze allemaal gekapt zouden worden, en toen er niets gebeurde, afgelopen voorjaar dat hij ze zou laten uitdunnen, waar vervolgens ook niets van terechtkwam, die sparren dus, hebben nu het perceel ernaast leeg is geen enkele rugdekking meer. Bovendien is er intussen een legertje bosbouwvijandige kevers aan begonnen te knagen en de ene na de andere boom wordt aangetast. En ja. Als het dan waait, zelfs als het niet eens een echte storm is, dan liggen er zo een paar plat.

omver

Dat is jammer voor de kabouter maar met hem hebben we geen meelij, hij had het kunnen zien aankomen. Misschien dat hij nu op het idee komt dat alles voortvarend laten kappen toch meer opbrengt dan zijn kapitaal te laten opeten door coleoptera. In elk geval loopt hij as we speak tussen zijn bomen door samen met zijn vrouw, met een klembord, wieweet om een goede prijs voor zijn hout te berekenen. We zijn benieuwd.

Het is jammer voor ons want er sneuvelden twee latten. De kabouter bood aan twee latten te brengen die hij nog wel ergens had liggen maar daar zijn we niet voor in, we zetten er liever weer twee van onszelf in, die zijn vast en zeker mooier en steviger. De bomen vielen precies tussen twee omheiningspalen in, dat was meegenomen, dan hoeven we er daar geen van te vervangen.

Het is ook jammer voor de elektriciteitsleverancier want de vallende sparren hebben de kabel weer eens losgetrokken en die moet nu weer gerepareerd worden. We hebben nog stroom, dus dat valt mee, maar het is weer gedoe en wie draait voor dit soort kosten op? Dat weten we niet, of ze die nog gaan verhalen op de schadeveroorzaker.

omver2

Alleen de paarden vonden het niet jammer. Het zal vannacht best even schrikken zijn geweest maar nu vinden ze het wel spannend. De elektriciteitskabel ligt aan de andere kant van de omheining dus gevaar is er niet. De verse sparrentwijgjes zijn peuzelbaar. Nu de omheining rond het ruïneveld stuk is zetten we ze een paar dagen eerder in het achterveld dan we anders hadden gedaan en daar staat meer gras. Winwinsituatie! Paarden hebben daar een goede kijk op.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR