rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Herfsttralala

Over de heersende herfstkleuren gesproken. De wind heeft intussen alweer heel wat blaadjes meegenomen. We laten ze lekker waaien. De afgelopen dagen was R in Nederland, oudste zoon en gezin helpen met de verhuizing. In hun nieuwe wijk wonen blijkbaar heel wat gepensioneerden, zei hij, die tijd zat hadden. Dat was af te leiden uit het geluid van de bladblazers. Men trekt er daar iedere ochtend massaal op uit, gewapend met zo'n brulkanon, om het ongewenste natuurafval te lijf te gaan. Want blad in de voortuin, hè bah. En in de voortuin van de buren al helemaal niet, want die zouden zich dan kunnen komen beklagen en voor je het weet heb je scheve gezichten. Bovendien staat het slordig en onaangepast, beter maar alles meteen netjes opruimen, dan is het aan kant.

Als wij in zo'n drukbevolkt gebied woonden, zou ik misschien hetzelfde doen. Wel met de hark, ik haat die lawaaiblazers en wat is er nu tegen een partijtje gezond bladharken. Het is goed voor de schouderspieren, ruikt lekker en is vooral STIL. Nou ja, niet helemaal, maar bladgeritsel is niet storend.

herfstkleuren3

Maar hier hoeft het niet. Het blad kan dwarrelen waar het wil, niemand die er last van heeft. Ik duwde het met de sneeuwschep uit de straatgoot zodat de regen erdoor kan op weg naar de Vierre als er weer eens een fikse bui is gevallen. En verder hebben wij heel beleefd blad want het valt wel onder de bomen maar niet op het gras. Mazzel.

Door het jaargetij geïnspireerd dacht ik in plaats van het gebruikelijke zachtroze eens een nieuwe kleur nagellak te nemen.

herfstkleuren4

Pang! Hij kleurde schitterend bij mijn oranje sweathirt. En bij mijn leesbril, ik hou wel van feloranje. R vond ook dat het echt iets was voor een 61-jarige (een heel gevaarlijke opmerking, hij is niet bang om zijn nek uit te steken). Maar het blijkt alleen oranje te zijn bij een zeer bepaalde lichtinval. Onder andere omstandigheden is het brandweerrood. Tja. Misschien kan ik met wat witte stippen erop toch een herfstig effect bereiken. En anders is het gewoon herfsttralala.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR