rss
logo
 
woensdag 17 oktober 2018

Spektakel

Er zijn van die dagen dat je blij bent dat je net de ramen hebt gewassen. Er was weer het nodige spektakel te zien in de lucht. Lichtblauw oplichtende wolken, nog nooit eerder vertoond, terwijl de rest van de hemel in brand stond. Dit alles gewoon in de achtertuin.

zononder

Het lijkt wel een vulkaanuitbarsting in Suxy, of dat het einde der tijden hier plaatsvindt. Wel een eer voor zo'n klein dorp. Straks worden we overspoeld door journalisten en allerlei gekken, die er met hun neus bovenop willen staan als het zover is. Our three minutes of fame, het hoogtepunt van de voorstelling.

Ook dit werd gefotografeerd vanuit het keukenraam, maar deze keer was het de zonsondergang. Niet dat de zon hier zowel opkomt als ondergaat in het oosten, maar vaak beschijnt de ondergaande zon nog net de wolken in het oosten en dat is dan nog mooier dan de eigenlijke zonsondergang op de gebruikelijke locatie.

Wat zou jij doen als het einde van de wereld werd aangekondigd voor morgen en je nog gauw iets kon doen wat je altijd al gewild had? vroeg ik R. Zulke gesprekken hebben wij wel eens aan de keukentafel. Ikzelf weet het wel: niks bijzonders, gewoon wat ik elke dag doe, buiten zijn met de paarden en Het Ventje en jou. Dat is wat ik altijd wil en daar verandert het aangekondigde einde van de wereld niks aan, al is het nog zo spectaculair.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR