rss
logo
 
donderdag 20 september 2018

Tussentijds communiqué

Er komt zelden een behoorlijk logje uit momenteel. Even een tussentijdse opsomming.

Alle spullen zijn in huis, uit de opslag gehaald door I+R zonder tussenkomst van welk verhuismannetje dan ook, met alleen bij de meest lompe kast een helpende hand van Sunshine en Vince. Handige haakjes en grote en kleine schilderijen werden opgehangen (sommige zelfs twee keer). Het huis ziet er steeds bewoonder uit.

We maakten eindelijk weer eens een ritje door het bos, met Titan en Harissa, en Olivier met Stracciatella. Dat ging vlekkeloos (incrowd grapje). Hij is zo in zijn nopjes met haar vooruitgang dat hij best nog een jong paard bij ons wil laten 'opleiden', een halfzusje van Harissa. Dat lijkt ons ook wel leuk, dan zien we of dat net zo gemakkelijk gaat, dan wel Stracciatella gewoon uitzonderlijk slim en braaf is. Ik heb wel even gecheckt of dat niet weer een bonte is, maar nee. Bruin gelukkig. Ja, wij moeten er tegenaan kijken.

De graafmannetjes lieten het een week lang afweten zodat de oprit en de tuin er nog woest en ledig bijliggen, maar het terras is bruikbaar. Het Ventje verricht zijn supervisie vanaf een comfortabel tafeltje. De clematis, die al die jaren in een pot heeft overleefd, moet het nog even doen met horizontale steun van een schanskorf. Er is af en toe zelfs tijd voor een boek (Un Lun Dun van China Miéville, daar heb ik vier jaar naar uitgekeken dat dat uit de opslag kwam).

ventje

Er kwamen bezoekers voor een dag en logees voor een weekend om het nieuwe huis te zien. De keuken functioneert, de logeerkamer is uitgetest, aan de tuintafel konden aardbeien met slagroom gegeten worden. Bijkomend voordeel van bezoek is dat I+R dan eens met zijn tweeën op de foto komen, voor de gelegenheid met hoed, die we anders nooit op hebben (in het bos biedt een helm betere bescherming tegen laaghangende takken).

methoed

De zandberg is door het graafbedrijf uit het achterveld gehaald en ligt nu in de voortuin te wachten tot verspreiding als tuingrond, dat veld en het ruïneveld zijn gesleept, de kale plek moet worden ingezaaid, maar het is veel te droog. De paarden lopen aan de overkant het hooiveld kaal te eten omdat het gras in het ruïneveld niet groeit. Het moet dringend regenen.

En hee, kijk: het regent! Nu! Eindelijk.

En vandaar tevens tijd voor dit logje.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR