rss
logo
 

Keek op de week

Vroeger had ik niet zozeer beeld bij het leven na pensionering. Nu wel natuurlijk. En? Wat doen deze bejaarden dan zoal? Een overzicht van de activiteiten van afgelopen week.

Met de paarden gespeeld. Het zijn zulke gezelligerds.

sneeuwpret

Hooi gehaald uit de schuur van le Paul, waar onze stapel nu wel zichtbaar begint te slinken, maar hij is nog lang niet op.

hooi

Eensgezind gordijnen uitgezocht: Casual 02 is het geworden, die lichte. Dit is tevens een update omtrent de toestand van de keukentegels, de wanden met kogelgaten en het plafond, dat bijna dicht is maar nog steeds niet helemaal..

gordijnen

Het weekend was ik van plan om een nacht in het nieuwe huis te gaan slapen maar daar kwam ik niet aan toe.

Ten eerste zou zaterdagochtend een Mannetje alle mooie nieuwe vloertegels komen afdekken met karton, om beschadiging door andere Mannetjes tijdens de verdere bouwperiode te voorkomen, en dit Mannetje kwam al om 06.00 uur. 's Ochtends.

Ten tweede kwam Fred bij ons het paard van een buurvrouw beslaan die zelf geen terrein heeft.

Daarna wandelden we een eind door de sneeuw met Titan en Harissa, waarbij ik het laatste stuk aflegde op Harissa's warme wollige rug.

Vervolgens kwam er een sms'je van Sunshine of wij mee gingen skiën in Saint-Hubert. Onze skis hadden we begin van de winter al uit de opslag gehaald, en bingo! de schoenen vonden we in de eerste de beste verhuisdoos die we openmaakten, zodat ik op de foto kon met de kerstman Sunshines vader Greg, over uit Canada.

sneeuwpret2

Toen het donker was geworden maakten we een mooie rit met Greg, Titan, Jay en Harissa. Volgens Fred was er niets mooiers dan een rit met volle maan door de sneeuw, dat had hij pas nog gedaan. Hij had gelijk, al hadden we er geen rekening mee gehouden dat de maan inmiddels een heel stuk later opkwam. Het was dan ook stikdonker, alleen dankzij de sneeuw raakten we niet de weg kwijt. Het was een mooie rit, verlevendigd doordat Titan langs de bekende route opeens een sneeuwpop zag opdoemen die daar de vorige keer niet stond en R onderweg enkele over het pad gevallen boomstammen moest verwijderen. In het donker. Ook zonder foto's zullen we deze rit niet vergeten.

Zondag waren we uitgenodigd op een praktijkdag voor hoefsmeden. Er werden daar verschillende ponybenen ontleed om het pezen- en botten- en kraakbeenstelsel in beeld te brengen. U ziet het wel. Het was enorm leerzaam en interessant.

smidswerk

Pas laat in de middag waren we thuis. Het was een goede zaak dat ik voor 's avonds een vegetarisch hapje had gepland.

Het overnachten in het nieuwe huis staat nu voor komend weekend op het programma, als er tenminste niets onverwachts tussenkomt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2020 - powered by InR