rss
logo
 
vrijdag 19 oktober 2018

Warmte

Deze week werd er binnen en buiten aan de warmte gewerkt. We doen ons best in deze tijd van sneeuw, regen en gure wind. En mist.

schutkleur

Maandag werd de gastank geplaatst. Graafgraafgraafgraaf, laten zakken, weer omhoog maar nu in de andere richting, hijshijs, en daar ligt hij nu, de eerstkomende decennia. Als er tenminste geen gascrisis uitbreekt in de gehele wereld. De eerste lading gas is in elk geval geleverd dus we kunnen het een tijdlang uitzingen.

gastank

In huis werd 9 cm isolatieschuim op de vloeren gespoten. Dat we niet voor niets geveegd hadden, werd bevestigd door de isolatieschuimopspuitmannetjes, die zeiden ook weleens ongeveegde situaties aan te treffen, waardoor opspuiten onmogelijk was. Het ongezonde opspuitkarwei was in één dag klaar en nu zijn de vloerverwarmingsbuizenlegmannetjes bezig met, raad eens, het leggen van de vloerverwarmingsbuizen op deze schuimlaag.

Ook bracht de opzichter eindelijk wat losse verwarmingselementen mee (waarvan weliswaar eentje defect), die ertoe moeten bijdragen dat de gipslaag op de muren gelijkmatig droogt. Zonder bijverwarming gaat dat met dit weer te langzaam. Echt warm wordt het er niet van in huis want te snel drogen is ook weer niet goed, en de vloerverwarming mag sowieso pas aan als de deklaag (die maandag over de vloerverwarmingsbuizen wordt aangebracht) drie weken uit zichzelf heeft liggen drogen. Tis wat met die huizenbouw. Alles verloopt wel volgens plan maar een dipje mijnerzijds is af en toe toch niet helemaal te vermijden. Wat ook niet helpt, is dat de vuurkorf buiten niet aan kan als het giet. Brrr, onbehaaglijk.

Wel fijn (en warm) was de wandeling die we met de paarden door het bos maakten. Eerst met Titan en Harissa, daarna nog een rondje met Titan en Jay. Stracciatella kreupelt nog maar het gaat alweer wat beter. We zagen twee grote herten vlak achter het huis, de vorige keer dat we dergelijke dieren zagen was heel lang geleden.

kerstboom

In Les Bulles kregen we met vereende krachten de woudreus overeind die het warme kerstgevoel in het dorp moet bevorderen. Iedere dorpeling die dat wilde, heeft er een gekregen, gratis en voor nop, van de dorpsvereniging. Met een exemplaar dat niet helemaal tot halverwege de verdieping reikte zouden we ook wel blij zijn geweest. Hier en daar zien we ze nog op hun kant liggen tot de bewoner een hijskraan heeft bemachtigd om het gevaarte overeind te krijgen en op een of andere manier aan de gevel te bevestigen.

Maar ha! Die van ons staat. Nu maar hopen dat het de komende tijd niet te hard stormt.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR