rss
logo
 
donderdag 16 augustus 2018

Andermans werk

Dezer dagen zijn we druk met werk dat eigenlijk andermans werk was. Of had moeten zijn.

Op kleine schaal zette ik de dozen bij het oud papier die al maanden voor de deur van het buurhuis in Les Bulles lagen nat te regenen. De oude buren waren eigenaardig maar de nieuwe ook. Begin augustus een huis huren, er meubels naar binnen dragen en dan nooit meer komen opdagen, ook niet om je kartonnen dozen op te ruimen, is wonderlijk. Ik wil me nergens mee bemoeien maar ik vond dat de reuzenkerstboom die wij en alle andere dorpsbewoners vanochtend geleverd kregen, de dorpssfeer in dit jaargetij beter zou opvrolijken tegen de gevel zonder natte dozen ernaast. Dus hup, weg ermee.

Dat is niets vergeleken bij het werk in het nieuwe huis. Vegen. Maandag komt een bedrijf de isolatievloer opspuiten en daarvoor moeten de vloeren bezemschoon zijn. En hebben de elektriciens en de loodgieters en de piepschuimers die vloeren bezemschoon achtergelaten, zoals zij geacht werden te doen? Haha (*wrang lachje met hysterische uitschieter*). Nee.

Ons werk is het niet maar we zijn al een dag aan het vegen en er komt nog wel een dag bij. Het was dat, of het risico lopen dat het spuitbedrijf maandag rechtsomkeert maakt en pas wil terugkomen in februari ofzo, als de rechtmatige vegers hun veegwerk naar behoren zouden hebben gedaan. Uitstel. Horrorscenario's. Alles liever dan dat.

Nu is vegen op zich, na houtstapelen, mijn lievelingsbezigheid, maar dit is niet leuk. Cementstof, gips, meer cementstof, klonters cement, alles goed vastzittend tussen de duizend kabels die overal in huis op de vloeren zijn bevestigd. Stoffer-en-blik. Stof. Cement. Hatsjie. Prettige zondag.


En waar is de rest? Hier en in het archief

design © 2018 - powered by InR